Rekommendationer

Hur kan man fa uppehallstillstand i Turkiet?

Hur kan man få uppehållstillstånd i Turkiet?

Den som planerar att vistas i Turkiet mer än 90 dagar under en 180 dagars period, måste ansöka om ett turkiskt uppehållstillstånd. Utlänningar med uppehållstillstånd giltigt ett år eller längre måste från den 1 februari 2012 registrera sig hos socialförsäkringsmyndigheten (SGK-Sosyal Güvenlik Kurumu).

Vad är hes kod i Turkiet?

Turkiet har lättat på flertalet åtgärder som tidigare införts med anledning av smittspridningen i landet. HES-kod och ifyllande av inreseformulär erfordras ej längre. Vid färd med allmänna kommunikationsmedel råder fortsatt krav på ansiktsmask.

Uppehållstillstånd behöver man bara om man vill stanna i Turkiet mer än 90 dagar i en 180 dagars period. Utlänningar som äger eller hyr fastighet i Turkiet har möjlighet till att få uppehållstillstånd. En ansökning om uppehållstillstånd görs nu först från Internet, därefter får man en tid hos polisen.

Kan man åka till Turkiet med permanent uppehållstillstånd?

Du kan resa in och ut ur landet när du har permanent uppehållstillstånd, men när du åker från Sverige måste du ha ett giltigt pass och ditt uppehållstillståndskort för att kunna återvända.

Vilket test behövs för att komma in i Turkiet?

För resenärer som reser in i Turkiet ifrån vissa utpekade länder, eller besökt dessa utpekade länder, krävs alltid PCR-test.

Hur blir man medborgare i Turkiet?

Medborgarskap genom investering: Enligt den nya lagen från september 2018 kan utlänningarna ansöka om turkiskt medborgarskap efter att ha köpt en bostad för minst 250 000 dollar. Andra alternativet är att deponera minst 500 000 dollar i någon av de turkiska bankerna. Båda dessa alternativ måste vara giltiga i 3 år.

Hur länge får man stanna i Turkiet som turist?

Från den 1 februari 2012 gäller att svenska medborgare har rätt att stanna sammanlagt 90 dagar i Turkiet utan visering under en period av 180 dagar. Att stanna längre än 90 dagar utan visering leder till böter och i vissa fall förbud att återvända till Turkiet under en kortare eller längre period.

Vad kostar sjukvård i Turkiet?

Priserna för privata sjukförsäkringar i Turkiet varierar mellan 300 och 1.500 euro beroende på personens ålder och allmänna hälsotillstånd. Privata sjukhus som är ganska vanliga i Turkiet föredras för sina priser och höga servicekvalitet jämfört med Europa och Nordamerika.

Vad krävs för att åka till Turkiet från Sverige?

När kom turkarna till Turkiet?

29 oktober 1923Turkiet / Grundades

För resenärer som reser in i Turkiet ifrån vissa utpekade länder, eller besökt dessa utpekade länder, krävs alltid PCR-test. Passagerare i transit, d.v.s. resenärer som ska mellanlanda i Turkiet utan att passera turkisk gränskontroll, omfattas inte av dessa krav.

Share this post