Rekommendationer

Vad ar syftet med Hunger Games?

Vad är syftet med Hunger Games?

”The Hunger Games” är en dystopi som handlar om framtidens Nordamerika (nu kallat Panem) som efter uppror och krig årligen anordnar tävlingen Hungerspelen.

Vem har skrivit boken Hunger Games?

Suzanne CollinsHungerspelen / Författare
Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen… Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död.

Hur många är med i Hunger Games?

The Hunger Games2012
The Hunger Games: Catching Fire2013The Hunger Games 3: Mockingjay del 12014The Hunger Games 3: Mockingjay del 22015
Hunger Games/Filmer

Var bor Katniss Everdeen?

16-åriga Katniss Everdeen bor i det postapokalyptiska landet Panem. Landet styrs från huvudstaden, och är sedan uppdelat i tretton distrikt som alla bidrar med t. ex fiske, jordbruk eller gruvor.

När utspelas Hunger Games?

Filmen utspelar sig i framtiden i den totalitära staten Panem. Varje år måste de 12 distrikten i Panem välja en tonåring pojke och flicka genom lottdragning till hunger- spelen, en TV-kamp på liv och död.

Vad handlar Hungerspelen?

Till Hungerspelen skickas en flicka och en pojke mellan 12 och 18 år från varje distrikt, vilket ger 24 ”spelungdomar”. De släpps in på en arena som kan vara vad som helst från en öken till ett vinterlandskap. Vinnaren är den som överlever genom att undvika de faror som finns i arenan samt döda sina medtävlande.

Vem spelar Katniss i The Hunger Games?

I filmatiseringen av boken, The Hunger Games, innehar Jennifer Lawrence huvudrollen som Katniss. Peeta Mellark spelas av Josh Hutcherson och Gale Hawthorne görs av Liam Hemsworth.

När släpptes Hunger Games?

23 mars 2012 (Sverige)The Hunger Games / Premiär

När kommer nästa Hunger Games?

Den nya filmen kommer att kretsa kring honom som en ung man och det är därför oklart om Katniss och Peeta ens kommer att vara med i den nya filmen. Än så länge har inte rollsättningen börjat och något premiärdatum är ännu inte bekräftat. Men den förväntas komma under antingen 2023 eller 2024.

Vem gjorde Hunger Games?

The Hunger Games är en amerikansk action-äventyrsfilm från 2012, i regi av Gary Ross och är baserad på Suzanne Collins bok Hungerspelen. Filmen är producerad av Nina Jacobson och Jon Kilik, med ett manus skrivet av Ross, Collins och Billy Ray.

Share this post