Blogga

Vem har malat tavlan badande kvinnor?

Vem har målat tavlan badande kvinnor?

Paul CézanneBadande kvinnor / KonstnärPaul Cézanne, född 19 januari 1839 i Aix-en-Provence, död 22 oktober 1906 i Aix-en-Provence, var en fransk målare. Han var en av de viktigaste europeiska bildkonstnärerna under det sena 1800-talet och inspirerade bland annat Pablo Picasso och utvecklingen mot kubism. Wikipedia

Var kom Frida Kahlo ifrån?

Frida Kahlo föddes den 6 juli 1907 – tre år innan revolutionen bröt ut i Mexiko. Ett mycket våldsamt decennium följde, med en ny, radikal författning 1917. Tre år därpå installerades den första folkvalda regeringen. Den blivande konstnären växte upp i Coyoacán, på den tiden en by utanför huvudstaden Mexico City.

Var föddes Paul Cezanne?

19 januari 1839, Aix-en-Provence, FrankrikePaul Cézanne / Född

I vilken stad föddes Paul Cezanne?

Aix-en-Provence, FrankrikePaul Cézanne / Födelseort

Hur gammal är Frida Kahlo?

Enligt sägnen så låter hon då transportera sängen till utställningen med sig själv i. Kort därpå dör Frida Kahlo bara 47 år gammal och året är 1954. Kahlo är mest känd för sina självporträtt som på ett chockerande sätt speglade hur hon kände sig under olika perioder i livet.

Vad kostar en Frida Kahlo tavla?

En målning av Frida Kahlo (1907-1954) satte nytt rekord för den mexikanska konstnären när den såldes för 65 miljoner kronor på Christie’s auktion för impressionism och modern konst igår kväll.

Hur dog Paul Cezanne?

22 oktober 1906Paul Cézanne / Dödsdatum

Vad stod Frida Kahlo för?

Kahlo målade framförallt självporträtt och lät sig inspireras av mexikansk populärkultur, och arbetade i en sorts naivistisk folkkonsttradition. I sin konst undersökte hon frågor kring identitet, postkolonialism, genus, klass och etnicitet.

Vilka var de fem Hilma af Klint?

Hon ingick i en religiös grupp kallad De Fem. Hennes systematiska målningar kan sägas vara ”visuella representationer av komplexa filosofiska idéer och andliga begrepp”. Hilma af Klint är en av de konstnärer som först långt efter sin död uppmärksammats och fått erkännande.

Vart levde Hilma af Klint?

Hilma af Klint föds på Karlbergs slott, Stockholm den 26 oktober 1862. Familjen flyttar till Norrtullsgatan och senare till Bastugatan (nuvarande Sveavägen). Familjen bor om somrarna på släktgårdarna Hanmora och i Täppan på Tofta gård på Adelsö i Mälaren.

Share this post