Allmänning

Kan jag lita pa min intuition?

Kan jag lita på min intuition?

Din egen intuition är ofta en bra rådgivare, men i vissa situationer kan den faktiskt stjälpa mer än hjälpa. Den där välbekanta känslan i magen som vi ofta känner och hör andra prata om; ”Jag följde magkänslan!” – var kommer den ifrån egentligen?

Hur tränar man upp sin intuition?

Tankarna behöver stillna, likaså eventuella känslostormar. Lyssna på det första som dyker upp, och ha ett öppet sinne. Intuitionen jobbar inte linjärt, och den använder bilder och symboler i stället för ord. Ju mer vi tränar, desto säkrare blir vi på att tolka ledtrådarna från vårt inre.

Vad säger intuitionen?

Intuitionen är vårt kraftfullaste redskap för att veta vart vi ska. Den berättar för oss vad som är rätt och fel för oss. Om vi ska stanna i vår relation eller lämna den. Säga upp oss eller flytta.

Vad är en magkänsla?

magkänsla, upplevelse av omedelbar övertygelse, som inte är resultatet av medvetna resonemang eller rationell kalkyl. Ofta hänvisar man till sin magkänsla när den visshet man känner är överraskande eller står i motsats till en intellektuell slutsats.

Vad menas med intuitiv?

Intuitiv betyder i stort sett samma sak som omedelbar.

Hur funkar magkänslan?

Hur vi agerar i olika situationer går ofta att hänvisa till magkänslan. Det handlar ofta om en känsla av att någonting inte står rätt till eller att en situation bör hanteras på ett speciellt sätt. Vi låter oss styras av vår intuition utan att vi egentligen har någon direkt fakta.

Vad är intuitive eating?

Intuitivt ätande är en växande rörelse som handlar om att inte tänka för mycket på vad, när och hur mycket du ska äta. Så befriande! Genom att medvetet lyssna på kroppens signaler kan du komma fram till vad som känns rätt för dig.

Kan jag lita på min magkänsla?

Att lyssna på magkänslan känns ofta rätt – men den kan leda oss fel. Även när vi tror att vi tänker rationellt kan vi vara emotionellt styrda. Genom att bli medvetna om hur känslorna styr oss kan vi fatta bättre beslut.

Får dålig magkänsla?

Att reflektera över grunden till känslan är ett första steg i att veta om du ska agera på den eller inte. Fråga dig själv huruvida din magkänsla är ett resultat av erfarenhet från liknande situationer eller baserad på en känsla av rädsla eller osäkerhet.

Hur lita man på sin magkänsla?

Kan man lita på sina känslor?

Vi känner ständigt olika saker, men är det vi känner alltid sant? Jag säger: Lita för guds skull inte på allt du känner! Drastiskt, javisst, men jag menar verkligen det. Jag uppmanar oss alla att inte ta våra tankar eller våra känslor som för givet sanna.

Share this post