Blogga

Vem var pappan pa hastgarden?

Vem var pappan på hästgården?

Den idylliska hästgården Eneby, strax utanför Stockholm, var en av Sveriges främsta ridanläggningar på 80- och 90-talet och drevs av Sophies pappa Jerry Jahn och hennes mamma.

Vem var Jerry Jahn?

Jerry Jahn är nu avliden. Det var en man som kunde snacka omkull en lyktstolpe, han lyckades till och med sälja sin exsambos gård som han betraktade som sin. Nu kämpar Anna för att få tillbaka gården där hon drev ridskola i decennier och där hennes fyra barn växte upp.

Vem är Jerry i hästgården?

Jerry är en man som gärna delar ut arbetsuppgifter till alla omkring sig och Anna är villig att jobba hårt med sitt största intresse. Både i stallet och i huset där Jerry bor med sin fru. Det är förresten inte bara hon som charmats av Jerrys kunskaper. Till en början är hela hennes familj engagerade.

Vem är Mårten i hästgården?

P1 Dokumentär: Hästgården sändes i tre delar i Sveriges Radio i maj 2018. Dokumentärserien handlade om en ridlärare som i programmen kallades ”Mårten”, som anklagades för sexuella övergrepp på elever. Den vann förra året Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare.

Vem är Jerry hästgården?

Min bekant berättade om Jerry, som i början av 90-talet åkt i fängelse för sexuella övergrepp på minderåriga. Nu levde han på gården med sin sambo, som träffat honom när han var en gift småbarnsfar och hon var i nedre tonåren, och som han idag hade fyra barn med.

Vem var Mårten på hästgården?

Dokumentärserien handlade om en ridlärare som i programmen kallades ”Mårten”, som anklagades för sexuella övergrepp på elever. Den vann förra året Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare.

Vem är Ponnymamman?

Hästen heter Bacchara. PJag heter Ulrika Fåhraeus och är i botten journalist. Jag utbildade mig i början av 90-talet, jobbade sedan som frilansjournalist i nästan 25 år och har skrivit i allt från Dagens Nyheter till olika former av fackpress till vår lokaltidning på Ekerö.

Share this post