Ny

Vad ar Tavlingsomrade?

Vad är Tävlingsområde?

Tävlingsområde/tävlingsplats Med tävlingsområde/tävlingsplats menas det område inom vilket tävlingen arrangeras.

Får man tävla dressyr utan sporrar?

Sporrar är frivilligt både under framridning och tävlingsritt i ALLA klasser. Om sporrar används får de inte vara konstruerade så att de kan såra eller skada hästen. Sporrar ska vara av metall, men sporre med rund hård plastkula och sporre utan hals/utskjutande del är också tillåtet.

Hur bedöms voltige?

Det fria programmet bedöms utifrån tekniskt och artistiskt perspektiv. I alla klasser bedöms hästens prestation separat och utgör en betydande del av den totala poängen. Vid bedömning av hästen läggs stor vikt vid lösgjordhet, lydnad och framåtbjudning.

Hur många Inspring voltige?

Endast individuella tävlingar. Högst tre tävlande/häst/inspring. Häst får göra maximalt två inspring/halvdag.

Vad betyder avst i TDB?

För de som tittar i resultatlistan och undrar över varför Per Waaler/Welba står med procent och förkortningen Avst så beror det på att ryttaren sefter sin ritt blev avstängd. Överdomaren upplyste huvuddomaren om att ryttaren kopplat tyglarna i både bridong och nosgrimma, enligt uppgift gick Welba med kandar.

När bestäms vilka som ska sitta i en Ridsportförening styrelse?

Vilka som ska ingå i CUS bestäms vid Riksungdomsmötet, som hålls på våren vartannat år. Inför Riksungdomsmötet arbetar valberedningen med att ta fram förslag på vilka som ska sitta i CUS nästa period. Du som är ung inom ridsporten har unika möjligheter att påverka.

Vad kännetecknar en person med gott horsemanship?

Ett gott Horsemanship Förstår och delvis kan förutse hästens beteende och reaktioner Vi använder ett korrekt fackspråk, visar ordningssinne, arbetar effektivt, rationellt, ekonomiskt och ergonomiskt riktigt. Har för uppgiften rätt kläder.

Hur lång får en lans vara i working equitation?

Hindren består av en eller två tunnor som är minst 80 cm höga, en lans som är 1,5-3 meter lång och en ring med en inre diameter på ca15 cm placerad på 1-1,5 meters höjd.

Share this post