Frågor

Nar far barn aka tag sjalv?

När får barn åka tåg själv?

Barn under 7 år får inte resa ensamma på våra tåg. Föräldrar till äldre barn får själva bedöma om barnet klarar av att resa på egen hand. Barn som reser utan vuxen sällskap ska kunna ansvara för sig själv under resan, även vid exempel en trafikstörning.

Vill inte åka buss?

Ett litet problem i sig, men fortfarande något du hatar med din bussresa. Men pusta ut. Det finns ett sätt att få resan mindre hemsk. Ladda din telefon, förbered med musik, podcast, serier och stäng ut omgivningen.

Hur länge åker barn gratis med SJ?

Ja, du som är vuxen, pensionär, student eller ungdom kan du resa med barn till rabatterat pris. I 2 klass kan du ta med dig ett eller två barn upp till och med 15 år. Läs mer om vår barnrabatt och SJ Familj här.

Är buss miljövänligare än bil?

En grönare planet. Att åka kollektivt är betydligt mer miljövänligt än att åka bil! Att färre tar bilen och istället väljer att resa tillsammans minskar emissionerna med otroliga kvantiteter. En genomsnittlig bilist släpper ut 4-5 gånger mer koldioxid och andra växthusgaser än den som tar bussen.

Är det billigare att åka buss än bil?

En genomsnittlig uträkning landar över 3 500 kr/månad med allt inräknat. Och även om man bara räknar med bränsle och service betalar den genomsnittlige bilägaren en bra bit över 1000 kr i månaden för sin bil. Det bästa, och mest ekonomiska, är att bli en regelbunden bussåkare.

Hur mycket kostar en enkelbiljett barn?

Enkelbiljett. Barn 50 % rabatt på vuxenpriset. Vuxen/Seniorer betalar fullt pris.

Är sista minuten billigare tåg?

De billiga Sista minuten-biljetterna visas som röda priser i den vanliga bokningen när du valt student, ungdom eller pensionär. Sista minuten-biljetterna är inte ombokningsbara. Det du betalat för biljetten återbetalas inte och det går heller inte att byta namn på biljetten för att föra över den på någon annan.

Är buss bra för miljön?

Att åka buss är bra för hälsa, ekonomi och miljö. Det är billigt att åka buss, du får bättre hälsa och kondition när du går till och från busshållplatsen. Dessutom bidrar du till minskade utsläpp och ett minskat behov av parkeringsytor, ytor som istället kan användas till annat.

Är buss miljövänligt?

Miljöarbetet i bussbranschen har kommit långt och bussen är ett miljövänligt färdmedel. Man ställer höga miljökrav i upphandlingarna. Man kör många bussar på förnybara drivmedel idag som har låg drivmedelsförbrukning. De flesta bussbolag utbildar också sina chaufförer i miljövänligt körande, så kallad sparsam körning.

Vad räknas som ungdom SJ?

Vid biljettkontroll på tåget måste du kunna uppvisa giltigt Studentkort samt ID-kort. Är du under 26 år räknas du som ungdom och kan då välja att åka till ungdomspris hos SJ.

Vilken ålder är ungdom på SJ?

Vid biljettkontroll på tåget måste du kunna uppvisa giltigt Studentkort samt ID-kort. Är du under 26 år räknas du som ungdom och kan då välja att åka till ungdomspris hos SJ. Du behöver då inte uppvisa ditt Studentkort vid eventuell biljettkontroll, endast legitimation. Du kan läsa mer om SJs studentrabatt HÄR!

Hur länge åker barn gratis med SL?

Priserna finns i prislistan på sl.se. Barn som är under 6 år reser alltid gratis. Av säkerhetsskäl får de dock aldrig åka ensamma. Barn som är under 7 år får åka gratis tillsammans med en annan person som är över 7 år och har en giltig biljett.

Share this post