Blogga

Har Lin Hallberg barn?

Har Lin Hallberg barn?

Hon har skrivit över 60 barn- och ungdomsböcker sedan debuten 1996. 2007 rankades hennes bok April, april Sigge på 13 plats enligt Bokjuryn. 2010 vann hon Barnens Romanpris för boken Adzerk – den vita hingsten….Lin Hallberg[redigera | redigera wikitext]

Lin Hallberg
Lin Hallberg
Framstående priser Barnens romanpris 2010

Vad heter hästarna i Sigge böckerna?

Lin Hallberg, född 1956 och uppvuxen i Saltsjöbaden utanför Stockholm, har skrivit över 60 barn- och ungdomsböcker och är Sveriges mest älskade hästboksförfattare. Hon är kanske mest känd för sin serie om den lilla vita shetlandsponnyn Sigge och de andra hästarna och ryttarna på Brobygårdens ridskola.

Hur många Sigge böcker?

Lin Hallberg är en av vår tids mest älskade barnboksförfattare. Hennes serie om ponnyn Sigge har trollbundit hundratusentals barn, både hästtokiga och andra. För drygt 20 år sedan började Lin Hallberg skriva hästböcker. Sedan dess har det blivit ett 70-tal titlar, och de flesta handlar om hästar på ett eller annat vis.

Vad arbetade Lin Hallberg med innan hon blev författare?

När hon blev vuxen arbetade hon som ridlärare och lärare, men tanken på att bli författare fanns alltid där. När en vän föreslog att hon skulle skriva en hästbok tyckte Lin att allt redan var skrivet, hur skulle hon kunna hitta på något nytt? Hon skrev till slut Robots chans och år 1996 blev den publicerad.

Hur många Sigge böcker har Lin Hallberg skrivit?

Hennes serie om ponnyn Sigge har trollbundit hundratusentals barn, både hästtokiga och andra. För drygt 20 år sedan började Lin Hallberg skriva hästböcker. Sedan dess har det blivit ett 70-tal titlar, och de flesta handlar om hästar på ett eller annat vis.

Vilken ordning är Sigge böckerna?

Ordning på serien: Sigge och Teddy

  • Alla älskar Sigge.
  • Torsdagar med Sigge.
  • Kom igen Sigge
  • April, april Sigge
  • Ridläger med Sigge.
  • Simma lugnt, Sigge.
  • Äventyr med Sigge.
  • Det spökar, Sigge.

Vad betyder namnet Sigge?

Sigge kommer från fornodiskans Sigurd, som är en sammansättning av ”si” – ”seger” och ”gurd” – ”väktare”. Det kan också betraktas som en gammal smekform av många namn på Sig- som betyder seger. Sigge var enligt sagan en av Odens söner. Sigge var också en kung i Sigtuna.

Share this post