Populära

Varfor kissar katter med urinvagsinfektion eller -inflammation?

Varför kissar katter med urinvägsinfektion eller -inflammation?

Katter med urinvägsinfektion eller -inflammation kissar ofta. Det är smärtsamt att kissa och det kommer endast små skvättar urin, ibland med blod. Katten kan vara nedsatt i sitt allmäntillstånd, ha feber, äta sämre och visa symtom på smärta från buken.

Hur behandlas en urinvägsinfektion?

En urinvägsinfektion behandlas med smärtstillande och antiinflammatorisk medicin samt antibiotika. Det är viktigt att katten dricker ordentligt så att inflammatoriska celler och eventuella bakterier sköljs ut med urinen.

Vad är vanliga sjukdomar hos katt?

Vanliga sjukdomar hos katt. Att Din katt är sjuk märker Du på de symptom som den visar. Vanliga symptom är trötthet, aptitlöshet, kräkningar, Äldre katter kan precis som människor drabbas av hjärnblödning, hjärnproppar, hjärntumörer och epilepsi av okänt ursprung.

Vad är en antibiotikapolicy för hund och katt?

Antibiotikapolicy. Sveriges veterinärförbund har gett ut en antibiotikapolicy för hund- och kattsjukvård som alla veterinärer ska följa. I den finns de olika sjukdomar som orsakas av bakterier listade och med detaljerade anvisningar för hur antibiotika och/eller annan behandling bör användas. Orsaken till att denna policy har getts ut, är just

Vilka bakterier har ett motstånd mot antibiotika?

Det finns flera olika typer av bakterier som har utvecklat ett motstånd mot antibiotika. De som vanligtvis förekommer på hund och katt är MRSA (meticillinresistent Staphylococcus aureus) och MRSP (meticillinresistentStaphylococcus pseudintermedius). Bägge sorterna tillhör typen av bakterier som kallas för Stafylokocker.

Vad är orsaken till urinvägsinfektioner?

Avföringen innehåller många bakterier, och den vanligaste orsaken till urinvägsinfektioner är en tarmbakterie som heter Escherichia coli (E. coli). Bakterier kan komma in i urinröret i samband med samlag, särskilt vid penetrerande vaginala samlag.

Kan hunden få urinvägsinfektion eller blåskatarr?

Hundar kan få urinvägsinfektion eller blåskatarr precis som vi människor. En drabbad hund kissar oftare, urinen kan bli blodblandad och hunden kan visa att det gör ont att kissa. För att undvika urinvägsinfektion är det viktigt att inte slarva med rastningen.

Share this post