Frågor

Vad ar Atstorningsdiagnos?

Vad är Ätstörningsdiagnos?

Ätstörningar kan gå över i varandra Det är vanligt att de olika ätstörningsdiagnoserna övergår i varandra eller att du har en blandning av flera diagnoser. En person som har anorexi kan till exempel senare utveckla bulimi för att sedan utveckla hetsätningsstörning.

Hur behandlas hetsätning?

Behandling med läkemedel Du kan även få behandling med antidepressiva läkemedel. Läkemedlet kan hjälpa mot suget att hetsäta och mot depression om det är det som är orsaken till dina problem. En depression kan också utvecklas som en följd av ätstörningen.

Hur får man en Ätstörningsdiagnos?

Olika ätstörningsdiagnoser, olika personer

  1. blir fixerad vid sitt matintag, sin vikt eller sin kroppsform.
  2. tränar överdrivet mycket på ett tvångsmässigt sätt.
  3. påtagligt minskar sitt matintag eller inför allt fler regler om vad man får äta.
  4. upplever kontrollförlust och äter stora mängder mat vid återkommande tillfällen.

Hur vet jag om jag Hetsäter?

Du hetsäter trots att du inte känner fysisk hunger. Du äter väldigt snabbt och fortsätter tills du känner dig obehagligt mätt. Det känns som att du har svårt att sluta äta när du väl börjat. Du hetsäter oftast ensam och när du är nedstämd, ledsen, stressad, förvirrad eller orolig.

Vad innebär dagvård ätstörning?

Syftet med dagvårdsbehandling är att normalisera ditt ätande och att minska destruktiva beteenden. Vi arbetar med måltidsordning, portionsstorlek, livsmedelsval och beteenden relaterade till måltider oavsett om din ätstörningsproblematik är av restriktiv karaktär eller om du regelbundet hetsäter eller överäter.

Vad är en atypisk ätstörning?

Atypisk ätstörning eller ätstörning UNS (utan närmare specifikation) innebär att man har vissa anorektiska eller bulimiska symptom men inte uppfyller alla kriterier för någon av de specifika ätstörningarna.

Vad gör man på dagvård?

På Dagvården behandlas du som har en kirurgisk- medicinsk- eller gynekologisk sjukdom. Det kan innebära behandling med cellgifter, antikroppar, immunglobuliner och andra former av läkemedel. Vi ger även blodtransfusioner om behov finns. Din behandling ges alltid under dagtid.

Share this post