Populära

Vad finns runt naveln?

Vad finns runt naveln?

Det finns många organ i buken i området runt naveln som kan orsaka besvär. Ibland kan förstoppning, så kallad obstipation, orsaka smärta i magen vid naveln. Andra tecken kan vara uppspändhet, gasbildning och problem med att bajsa.

Varför kan du få ont i magen?

Du kan få ont i magen av många anledningar. Orsaken kan vara tydlig, till exempel vid matförgiftning eller mensvärk. Ibland är det svårare att veta vad det beror på, till exempel om besvären handlar om stress eller en sjukdom som är svår att upptäcka. Ofta går magont över av sig själv men ibland kan du behöva behandling.

Kan du få ont i nedre delen av magen?

Det är vanligt att få ont i nedre delen av magen vid inflammerade tarmfickor, ofta på vänster sida. Du kan också få feber, bli hård i magen eller få diarré. Det är också vanligt att känna sig uppblåst i magen. Urinvägsinfektion.

Har du ont i magen under längre tid?

Har du ont i magen under en längre tid kan det bero på förstoppning. Mikrolavemang, stolpiller och tarmretande laxermedel kan hjälpa. Försök att behandla genom att förhindra orsaken till förstoppning. Börja ät, träna och gå på toaletten regelbundet samt ät fiberrik mat.

Vad sitter vid naveln?

Blindtarmen, gallblåsan och levern sitter alla på höger sida. Blindtarmsinflammation brukar orsaka smärtor runt naveln och gör sedan ont i högra sidan av magen, men smärtan kan vara diffus. Gallsten har liknande symptom men känns ofta högt upp, blindtarmen sitter längre ner.

Hur gör man rent naveln?

Vanligtvis räcker det att duscha noggrant, men har du en djup navel eller navelpiercing krävs lite mer arbete. Enligt Booth bör du rengöra naveln minst en gång i veckan med en bomullstuss som antingen är dränkt i tvål, vatten eller någon form av desinfektionssprit.

Vilket organ sitter till höger om naveln?

Share this post