Trendig

Vad har du for rattigheter om kunden konsumenten betalar for sent?

Vad har du för rättigheter om kunden konsumenten betalar för sent?

Konsumenten har rätt att häva köpet om förseningen har stor betydelse för konsumenten eller om hen före köpet meddelade dig att leverans en viss dag var avgörande för köpet. Du kan bli skyldig att betala skadestånd till konsumenten för de kostnader som har orsakats av förseningen.

Vad har man för rättigheter som konsument?

Som konsument är du främst skyldig att betala för produkten….Bli en bättre konsument

  • Köp endast efter behov.
  • Prioritera kvalitet och granska varan.
  • Returnera alltid bristfälliga varor.
  • Jämför priser.
  • Låter något för bra för att vara sant? Då är det antagligen det.
  • Läs igenom avtal och villkor.

Vem betalar portot om du vill skicka tillbaka något du köpt på internet?

När du näthandlar inom Sverige har du 14 dagar på dig att ångra ditt köp, och du behöver bara betala returportot för att skicka tillbaka varan. Om du handlar från utlandet kan det vara bra att kontrollera ifall du har rätt att ångra köpet. Undersök också vad det kostar om du gör det.

Vad kostar det att inte hämta ut ett paket?

Om du inte hämtar ut ditt paket från postombudet skickas paketet automatiskt tillbaka till oss 7 dagar efter att det levererats. Returen är som alltid kostnadsfri. Om du inte har möjlighet att hämta ut ditt paket inom tidsramen kan det finnas möjlighet för vår kundtjänst att förlänga liggetiden hos postombudet.

Hur reklamerar du något som du har köpt online?

Ångra köp gjort via nätet På sidan för ångerrätt får du svara på frågor för att få information om din möjlighet att ångra köpet. Där finns även förslag på hur du kan formulera dig när du kontaktar företaget, och information om vad du kan göra om du och företaget inte kommer överens.

https://www.youtube.com/watch?v=eyx4E-QcIOg

Share this post