Frågor

Kan man motverka magsjuka?

Kan man motverka magsjuka?

Tvätta alltid händerna med tvål och vatten före och efter måltider och efter toalettbesök. Rengör händerna efter du har varit i miljöer med mycket folk, så som skolan, jobbet eller efter att du åkt kollektivtrafik. Använd flytande tvål och pappersservetter eller handtork.

Vad ska man göra vid illamående efter alkohol?

Så botar du baksmällan dagen efter

  1. Drick vatten. Alkohol är som bekant vätskedrivande, så finner du att du kanske har huvudvärk, yrsel eller känner dig trött – ja då är chansen stor att du är uttorkad.
  2. Ät kolhydrater.
  3. Få i dig B-vitaminer eller Zink.
  4. Ta värktabletter.
  5. Undvik mörk alkohol.

Hur kan man få stopp på diarré?

Vad kan jag göra själv?

  1. Vätska. Se till att du får i dig mer vätska än vanligt eftersom du förlorar vätska av vattnig diarre.
  2. Mat vid diarre. Det finns vissa livsmedel som kan hjälpa till att göra avföringen fastare, som blåbär, havre och ris.
  3. Stoppande läkemedel.

Vad är bra med blåbärssoppa?

Traditionellt har blåbärssoppa ofta använts mot magsjuka och tillsammans med blåbärssaft och torkade blåbär även vid bland annat diarré och lös mage. Färska blåbär sägs kunna vara lösande (särskilt för personer som extra känsliga) medan till exempel blåbärssoppa är stoppande.

Är det nyttigt med blåbärssoppa?

Den söta blåbärssoppan ger energi, är bra för magen, och är full av antioxidanter. Dessutom är det enkelt att hugga en mugg i farten. Nuförtiden dricker skidåkarna 33 900 liter totalt, eller i genomsnitt 6 deciliter per person. Men du måste inte åka Vasaloppet eller skidor överhuvudtaget för att njuta av lite blåbär…

Var noga med handhygien! Tvätta alltid händerna med tvål och vatten före och efter måltider och efter toalettbesök. Rengör händerna efter du har varit i miljöer med mycket folk, så som skolan, jobbet eller efter att du åkt kollektivtrafik. Använd flytande tvål och pappersservetter eller handtork.

Share this post