Ny

Vad ar narrativ familjeterapi?

Vad är narrativ familjeterapi?

Narrativ terapi inriktar sig på att lyssna efter familjens berättelse och att i samspel omskapa den. Lösningsfokuserad familjeterapi inriktar sig snabbt på att finna och förstärka familjens egen väg till lösningar.

När används familjeterapi?

Familjeterapi är en form av psykoterapi där man arbetar med hela eller delar av familjer för att lösa problem, bemästra svåra livssituationer och komma vidare i kriser. Familjeterapi introducerades i Sverige redan i slutet av 1960-talet, och har sedan dess utvecklats och fått en bred spridning över hela landet.

Vad är familjerådgivning?

Familjerådgivningens uppgift är att hjälpa par som har problem i sin relation. Men även vuxna syskon eller föräldrar och vuxna barn som har svårt att prata med varandra kan komma till familjerådgivningen för samtal. På kommunens webbplats finns information om hur ni tar kontakt och bokar tid.

Vad är strukturell familjeterapi?

Strukturell familjeterapi syftar till att hjälpa en familj att upptäcka negativa mönster i familjestrukturen och att åtgärda dessa mönster. Terapin utgår ifrån att problem hos en individ har att göra med hela familjens struktur vad gäller kommunikation, maktordning, allianser och handlingsmönster.

Hur mycket kostar familjerådgivning?

Avgiften är lika stor oavsett vilken familjerådgivare du väljer. Familjerådgivning kostar 450 kronor per samtal och samtalstiden är 90 minuter.

Hur arbetar en familjebehandlare?

Familjebehandlare samtalar med ungdomar och deras föräldrar och även med andra familjemedlemmar som syskon, mor- och farföräldrar och med övriga personer som är viktiga för de berörda ungdomar, både i enskilda samtal och med hela familjer. Ibland deltar familjebehandlare i aktiviteter som utflykter, studiebesök mm.

Hur går Familjebehandling till?

Familjebehandlare tillsammans med ansvarig handläggare träffar familjen. Då får familjen tillsammans med handläggaren presentera de livsområden som de önskar få hjälp med att förändra/utveckla.

Systemisk eller strukturell familjeterapi Inom strukturell familjeterapi fokuserar man på att identifiera dysfynktionella regelsystem eller negativa mönster, och förändra dem. Fokus är på mer inriktat på aktuell problematik och det förflutna är mindre viktigt.

Share this post