Blogga

Hur manga kurser per termin?

Hur många kurser per termin?

En termins studier på heltid motsvarar 30 högskolepoäng (hp). Du får läsa flera kurser eller program samtidigt om du vill, så att du läser på mer än heltid. Som mest kan du bli antagen till 45 hp per termin. När du blivit antagen till 45 hp stryks de utbildningar som du satt längre ner.

Hur många kurser kan man läsa samtidigt?

Det går bra att läsa fristående kurser på högskola/universitet och max antal högskolepoäng per termin som du kan bli antagen till är 45 hp. Det motsvarar 150% studietakt. Normal studietakt (heltid) = 30 hp per termin. På heltid kan du läsa fyra stycken 7.5 hp kurser samtidigt under en termin.

Hur många prövningar per termin?

Det finns ingen gräns på hur många prövningar du får göra per termin. Det beror mer på din förmåga att klara av många prövningar. Att göra en prövning kräver en viss förberedelse och det kan därför vara svårt att klara av väldigt många.

Hur många kurser är heltid?

Det innebär att du måste läsa 30 högskolepoäng för att få fullt studiemedel hela terminen. På vissa utbildningar är terminen längre än 20 veckor, och då kan vi göra undantag. På komvux behöver du läsa 20 poäng per vecka för att få rätt till studiemedel för heltidsstudier.

Kan man komma in på två kurser samtidigt?

Det är inte möjligt att komma in på två högskoleprogram på heltid samtidigt. Så välj det du helst vill gå först. Det kan finnas möjligheter att senare söka det andra programmet och läsa dubbelt från termin två.

Kan man läsa två 15 poängskurser samtidigt?

Du kan bli antagen till maximalt 45 högskolepoäng (hp). Om du når upp till den gränsen så stryks alla lägre prioriterade val i din anmälan. Eftersom du inte når upp till gränsen om du söker två 7,5 poängs kurser så kan du bli antagen till båda.

Hur lång tid tar en prövning?

Sedan ligger det skriftliga provet först och sedan, ca 2 veckor senare – den muntliga delen. På så sätt kan man säga att man ”klarar av prövningen på ca 3 veckor” – det är medeltiden mellan datumet för första prövningsdelen /den skriftliga/ och datumet då man får sitt betyg.

Hur mycket CSN får man för heltidsstudier?

Om du studerar med studiemedel

Studietakt Bidrag, kr Lån, kr
Heltid, 100 procent 840 1 932
Deltid, 75 procent 632 1 449
Deltid, 50 procent 415 971

Share this post