Rekommendationer

Vad menas med maskininlarning?

Vad menas med maskininlärning?

Vad betyder maskininlärning (eng. machine learning)? Med maskininlärning menas i korthet att man ger ett system en uppgift samt underlag för att kunna lösa den, men istället för att tala om hur den ska göra, så låter man systemet pröva sig fram för att hitta en fungerande lösning.

Vad är machine learning på svenska?

Machine learning, eller maskininlärning som det heter på svenska, är ett område inom AI (Artificiell Intelligens) som går ut på att få datorer att självständigt förstå och hantera stora mängder data.

Är civilingenjör datateknik bra?

Civilingenjörer i datateknik påverkar livet för miljoner människor – i en värld där programmerad teknik utför, förenklar och effektiviserar allt mer. De har en kreativ yrkesroll där de får möjlighet att utveckla nya datatekniska system som förbättrar människors vardag.

Vad gör datateknik?

Vad är och gör en Datatekniker? Datatekniker inom service och support sköter servicen av datorer och datasystem. De har ansvaret för att datorerna fungerar och för att användarna har den utrustning de behöver för att kunna sköta sitt jobb på ett bra sätt.

Hur skapar man en AI?

Är du som utvecklare intresserad av att slå dig in på AI. Då är ett av de första stegen att välja rätt programmeringsspråk….Så lär man sig AI

  1. Start – ca 60h.
  2. Fördjupning – ca 80h.
  3. Lyft blicken och bredda din kunskap – ca 115h.
  4. Ta dig vidare.

Var finns AI?

Artificiell Intelligens är en samlingsterm för datasystem som kan känna av sin omgivning, tänka, lära sig och vidta åtgärder. Idag används AI inom digitala assistenter, chatbots och maskininlärning.

Vad är al robot?

AI är en maskins förmåga att visa människoliknande drag, såsom resonerande, inlärning, planering och kreativitet. AI möjliggör för tekniska system att uppfatta sin omgivning, hantera vad de uppfattar och lösa problem, med syfte att uppnå ett specifikt mål.

Hur skiljer sig maskininlärning från ett vanligt datorprogram?

Det är även ett område som är besläktat med, eller angränsar till, bland annat datorseende och mönsterigenkänning. Maskininlärning innebär att man lära datorer utföra uppgifter utifrån data utan att de behöver programmeras specifikt. Det är ett sätt att så att säga träna datorer att lösa en uppgift.

Hur går maskininlärning till?

Maskininlärning (engelska: machine learning) är ett område inom artificiell intelligens, och därmed inom datavetenskapen. Det handlar om metoder för att med data ”träna” datorer att upptäcka och ”lära” sig regler för att lösa en uppgift, utan att datorerna har programmerats med regler för just den uppgiften.

Vad finns det för risker med AI?

Risker kan förvärras av geopolitiska spänningar som leder till kapprustning i fråga om AI-vapen, kapplöpningar i AI-utveckling som gör avkall på säkerhet, eller otillräcklig styrning när det gäller kraftfull AI.

Kan AI få ett medvetande?

Stark artificiell intelligens betyder att vi har lyckats med att skapa en varelse som verkligen är intelligent och har medvetande. Svag artificiell intelligens i sin tur hänvisar till system som vi redan har lyckats skapa. Dessa system klarar av att utföra intelligenta handlingar, men är trots det inte intelligenta.

Hur fungerar roboten?

Ordet robot kommer från tjeckiskans robota som betyder träl. Robotens system går ut på att känna, tänka och handla. Den känner av omgivningen via sensorer. Med hjälp av dem och robotens inprogrammerade mål kan den ta beslut om vad den skall göra.

När kom den första roboten?

Det var för att ersätta människor i tunga och farliga arbeten som de första industrirobotarna utvecklades. Under den första tiden var det främst den amerikanska bilindustrin som använde robotar. Den första kommersiella roboten började användas 1961 på General Motors där den betjänade en pressgjutningsmaskin.

Vad är träningsdata?

Träningsdata visar din utveckling och kan motivera till träning. Det kan vara svårt att veta om din träning ger resultat men med träningsarmband och appar kan du automatiskt samla in din egen träningsdata och få statistik som visar din utveckling.

Share this post