Allmänning

Vad ar matematiska ideer?

Vad är matematiska ideer?

Enligt Taflin så är en matematisk idé något abstrakt som antingen finns i problemet eller saknas. Konkretiseringen sker då eleven eller läraren uppmärksammar just den idén. Denna studie syftar till att titta på matematiska färdigheter, och givetvis synliggörs olika matematiska idéer i elevredovisningar.

Vilken enhet använder man när man ska ange hur stort klassrummet är?

En area är ett sätt att beskriva (mäta) hur stor en yta är. Ofta är det geometriska figurers areor man beskriver men det kan också vara landområdens storlekar. Då brukar begreppet arealer ofta användas. Den enhet som används när man beskriver en ytas storlek kallas för areaenheter.

Vad är ett rikt problem?

Taflin menar sammanfattningsvis att ett rikt problem är ”utvecklingsbart och metodiskt mångdimensionellt”, men att man enbart kan avgöra om ett problem är rikt genom att pröva det i en elevgrupp (Taflin, 2007). formulerar nya intressanta problem.

Vad är tiondels centimeter?

Enheten meter (m) används ofta i vardagen för att ange avstånd såväl inomhus och utomhus, när dessa avstånd inte är alltför stora. Till exempel kan en simbassäng vara ungefär 25 meter lång. Enheten decimeter (dm) motsvarar en tiondels meter och är samma sak som 10 centimeter.

Vad är tiondels kilometer?

Grundenheten för längd är meter, m. I Sverige anges sträckor ofta i kilometer, km eller mil där 10 km = 1 mil. Längder kortare än en meter anges i decimeter, dm, vilket är en tiondels meter eller centimeter, cm, lika med en hundradels meter.

Hur ska ett klassrum se ut?

God ventilation och klasstorlekar matchade med rummets ventilationskapacitet. Tydligt avgränsade lärmiljöer och tydlig grupptillhörighet. ”Vi som är i det här rummet är en klass och hör ihop” skapar trygghet. Tänk på lugn och stillhet i färgval och utsmyckning; välj enfärgat och undvik mönster.

Hur skriver man en hundradels millimeter?

kilo- är tusen gånger så stor • hekto- är hundra gånger så stor • deka- är tio gånger så stor • deci- är en tiondel • centi- är en hundradel • milli- är en tusendel.

Share this post