Populära

Nar ska de globala hallbarhetsmalen vara uppnadda?

När ska de globala hållbarhetsmålen vara uppnådda?

I begreppet hållbar utveckling integreras de tre dimensionerna av hållbarhet: social, ekonomisk och miljömässig. Med Globala målen har världens ledare förbundit sig till att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen.

Vad är målet med hållbar utveckling?

Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Varför Agenda 2030?

Hur ska vi uppnå en hållbar utveckling?

Mål 1 handlar om att avskaffa fattigdom i alla dess former överallt. Läs delmålen och hur FN arbetar med mål 1. Mål 2: ingen hunger. Mål 2 handlar om ingen ska lida av hunger och att alla människor ska få bra och näringsrik mat året om.

Hur många globala mål och delmål finns det?

De 17 globala målen Globala målen är universella, integrerade och odelbara, vilket är av stor betydelse för att säkerställa att syftet med Agenda 2030 för hållbar utveckling förverkligas.

Varför togs de globala målen fram?

Millenniemålen var ett bra verktyg för att driva på och kunna mäta utvecklingen i världen. När världens ledare samlades i Rio de Janeiro för en FN-konferens om hållbar utveckling år 2012 beslutades det att nya mål skulle tas fram för att ersätta millenniemålen, och att det skulle vara en bred och inkluderande process.

Vilka delmål täcker ekologisk hållbarhet in?

Delmål

  • 14.1 Minska föroreningarna i haven.
  • 14.2 Skydda och återställ ekosystem.
  • 14.3 Minska havsförsurningen.
  • 14.4 Främja hållbart fiske.
  • 14.5 Bevara kust- och havsområden.
  • 14.6 Avskaffa subventioner som bidrar till överfiske.
  • 14.7 Öka den ekonomiska nyttan av hållbar hantering av marina resurser.

Share this post