Blogga

Vad betyder inkomstrelaterad?

Vad betyder inkomstrelaterad?

Du ska också uppfylla arbetsvillkoret. Inkomstrelaterad betyder att dagpenningen beräknas enligt din inkomst. Du kan få inkomstrelaterad dagpenning för högst 400 dagar. Om du har arbetat kortare tid än 3 år kan du få inkomstrelaterad dagpenning för högst 300 dagar.

Vad är skillnaden mellan inkomstrelaterat arbetsmarknadsstöd och arbetsmarknadsstöd?

Om du uppfyller arbetsvillkoret kan du få grunddagpenning eller inkomstrelaterad dagpenning. Om du inte uppfyller arbetsvillkoret får du arbetsmarknadsstöd.

Hur gör man för att få a kassa?

Du behöver uppfylla ett av följande villkor:

  1. Du har jobbat i minst 6 månader med minst 60 timmar per kalendermånad under det senaste året.
  2. Du har jobbat i minst 420 timmar under 6 sammanhängande månader, med minst 40 timmar i var och en av de 6 månaderna under det senaste året.

Vilka former av ersättning ingår i arbetslöshetsförsäkringen?

Du kan antingen få ersättning med grundbeloppet, eller en inkomstrelaterad ersättning. Den inkomstrelaterade ersättningen beror på hur mycket du har arbetat och hur stor lön du haft och rätten till denna ersättning prövas alltid först. Uppfyller du inte villkoren prövas din rätt till ersättning från grundförsäkringen.

Vad betyder arbetslöshetsdagpenning?

Du kan få inkomstrelaterad dagpenning om du är medlem i en arbetslöshetskassa. Till exempel fackförbunden har ofta en egen arbetslöshetskassa. Det finns också arbetslöshetskassor till vilka vem som helst kan höra. FPA betalar inte inkomstrelaterad dagpenning.

Vad är det för skillnad mellan grunddagpenning och arbetsmarknadsstöd?

Grunddagpenningen och arbetsmarknadsstödet är lika stora. Skillnaden är att arbetsmarknadsstödet kan minska på grund av de inkomster som andra personer i samma hushåll har. Grunddagpenningen påverkas inte av hur stora inkomster de andra personerna i samma hushåll har.

Vad är grunddagpenning?

Om du blir arbetslös efter att du har uppfyllt arbetsvillkoret, men du inte är medlem i en arbetslöshetskassa, kan du ansöka om grunddagpenning från Fpa. Grunddagpenningens storlek beror inte på din arbetsinkomst, utan den är 33,78 € om dagen högst fem dagar per kalendervecka.

Share this post