Ny

Vad ar Pastis gjort av?

Vad är Pastis gjort av?

Anissprit har många olika namn runt om I Europa.

  • Pastis är franskt anisbrännvin som kryddas med bland annat lakritsrot.
  • Ouzo är anisbrännvin från Grekland och Cypern, raki för sin del kommer från Turkiet.
  • Absint är ett kraftigt örtigt, grönaktigt torrt brännvin smaksatt med malört.

Är Pernod Pastis?

Pernod var ursprungligen en Pastis-producent. 1974 gick företaget samman med Ricard och blev Pernod Ricard. Huvudkontoret ligger i Paris och idag äger företaget många stora varumärken. Bland annat Absolut, Beefeater gin och Chivas Regal.

Vad är absint gjort på?

Absint – som fått sitt namn efter den latinska benämningen på malört, Artemisia absinthium – är en örtbaserad, bittersöt apéritif med en alkoholhalt på cirka 60 procent. Malört är huvudingrediensen i den turkosgröna drycken, som även innehåller stjärnanis.

När dricker man Pastis?

Drycken dricks kall med is som förfriskning eller som aperitif. Liknande drycker är grekisk ouzo och turkisk raki, som dock blir mjölkvita när de blandas med vatten. Motsvarande drycker tillverkas också i Libanon och Israel.

Hur dricker man Pernod?

Tillagning

  1. Häll en del Pernod Absinthe i ett glas på fot.
  2. Lägg en sockerbit i en perforerad sked som placeras över glasets kant.
  3. Tag därefter 5 delar kallt vatten och häll mycket försiktigt över sockerbiten så att vattnet passerar genom skeden ner i glaset.

Vad dricker man efter maten i Frankrike?

En digestif är en alkoholhaltig dryck som intas efter maten, för att hjälpa till med matsmältningen. I Frankrike är det oftast en söt dryck, som en likör eller ett sött vin, eller en mycket stark dryck, till exempel eau de vie.

Hur dricks Pernod?

I Frankrike och Libanon avnjuts drycken med is utblandad med vatten. Den blir grumlig då den blandas med vatten.

Hur dricker man Ricard?

Ricard dricks med fördel som aperitif. Aperitifen serveras väl kyld och utblandad med fem delar vatten innan maten. Ricard blir vid tillsats av vatten gul i färgen.

Share this post