Ny

Hur hjalper man en full person?

Hur hjälper man en full person?

Om du är orolig för någon som dricker för ofta eller för mycket: Kontakta en ungdomsmottagning eller vårdcentral för att få stöd och råd. Du kan också kontakta olika ställen som jobbar med alkohol och droger, till exempel Alkohollinjen på telefonnummer 020-84 44 48.

Vad ska man göra om man blir för full?

Dela den här artikeln

  1. Varannan vatten. Ja, det är uttjatat men det hjälper kroppen behålla vätskebalansen.
  2. Drick inte direkt innan. Det kan vara värt att sluta dricka 4-5 timmar innan du ska gå och lägga dig.
  3. Skippa bubblet.
  4. Ät mat.
  5. Inga sömnpiller.

Hur minskar man fyllan?

Bra att tänka på:

  1. Ladda upp med vitaminer. Det kommer gå åt mycket vitaminer och mineraler för att bryta ned alkoholen.
  2. Drick mycket vätska under dagen innan du börjar dricka (Drick gärna sportdryck. Dricker du för mycket vatten kan du riskera att bli av med mycket mineraler).
  3. Undvik hård träning.

Vad kan man göra när man är full?

Om du dricker vin eller söta drinkar så bör du dricka ännu mer vatten eftersom att kroppen behöver inte bara driva ut alkoholen utan också sockret. Det kan vara värt att sluta dricka 4-5 timmar innan du ska gå och lägga dig. Ju tidigare ju bättre. Då hinner kroppen återställa sig en del innan du lägger dig.

Ta hjälp om du är orolig

  1. Om du eller någon annan är väldigt full: Kontakta en vuxen, ring polisen, ring 1177 för sjukvårdsrådgivning eller åk till ett sjukhus.
  2. Om du är orolig för någon som dricker för ofta eller för mycket: Kontakta en ungdomsmottagning eller vårdcentral för att få stöd och råd.

Hur lätt kan man bli full?

Riskbruk föreligger även vid intensivkonsumtion, när en man dricker mer än 4 glas vid ett och samma tillfälle och en kvinna dricker mer än 3 glas vid ett och samma tillfälle. Om man har en hög toleransnivå krävs det större mängder alkohol för att bli full.

Share this post