Allmänning

Hur bestammer man foretagsnamn?

Hur bestämmer man företagsnamn?

På verksamt.se hittar du information som kan hjälpa dig när du ska välja namn till ditt företag.

  1. Lägg ner tid på att ta fram ett bra namnförslag.
  2. Ingen annan får ha exakt samma namn för samma verksamhet.
  3. Företagsnamnet ska vara unikt.
  4. Företagsnamnet ska stämma med det du gör.
  5. Beskriv företagets verksamhet.

När registrerades mitt företag?

På Mina sidor ser du aktuella uppgifter om dina företag och föreningar. Du kan också ladda ner ditt registreringsbevis utan kostnad och nå de e-tjänster som du behöver.

När ska du starta ett aktiebolag?

När du ska starta aktiebolag ska du först skicka in en anmälan om att registrera aktiebolaget. Därefter skickar du in ett bankintyg utfärdat av din bank, och sen ansöker du om godkännande för F-skatt för bolaget.

När ska ett aktiebolag försättas i konkurs?

Ett beslut om konkurs fattas av tingsrätten på den ort där företaget har sitt registrerade säte. Ett aktiebolag ska försättas i konkurs om det inte kan betala sina skulder och att betalningsproblemen inte endast är tillfälliga.

Vem kan bli personligt betalningsansvarig för ett aktiebolag?

Enligt Skatteförfarandelagen 59 kap 13§ kan en företrädare för ett aktiebolag bli personligt betalningsansvarig för företagets skatteskulder. Med företrädare avses främst styrelseledamöter och VD. För att en företrädare ska bli personligt betalningsansvarig krävs att företrädaren har agerat uppsåtligt eller grovt oaktsamt.

Hur stor är skattesatsen?

Den totala kommunala skattesatsen minskar i genomsnitt nästa år och uppgår till 32,24 procent.

Hur går det till att starta ett aktiebolag?

Så går det till att starta ett aktiebolag. Besluta om start och upprätta stiftelseurkund och bolagsordning. Teckna och betala aktier. Banken ordnar bankintyg och annat du som företagare behöver. Skriv under stiftelseurkunden. Anmäl och betala avgiften till Bolagsverket. Bolagsverket registrerar företaget.

Hur registrerar jag ett aktiebolag?

1. Hur registrerar jag mitt aktiebolag? Du registrerar aktiebolag hos Bolagsverket och ansöker om F-skatt hos Skatteverket. Bolagsverket tar ut en registreringsavgift medan det är gratis att ansöka om F-skatt hos Skatteverket. 2. Hur många ägare måste man vara i ett aktiebolag? I ett aktiebolag måste det finnas minst en ägare.

Vad är styrelsen i ett aktiebolag?

Styrelse i aktiebolag. Aktiebolaget företräds av en styrelse och i vissa fall av en verkställande direktör (vd). I ett aktiebolag måste det finnas minst en styrelseledamot och en styrelsesuppleant. Om styrelsen har färre än tre styrelseledamöter ska det finnas minst en styrelsesuppleant.

Share this post