Ny

Vad dricker man till kinamat?

Vad dricker man till kinamat?

Prova lätta viner med kinamat. De flesta kinesiska rätter tenderar att vara känsliga och lite söta, så Vinet bör inte vara för dominerande. viner inkluderar Riesling, Champagne (demi-sec eller brut) och en Nya världens Pinot Noir.

Vad dricker man till vietnamesisk mat?

Precis som till många andra vietnamesiska rätter passar en ljus lager med måttlig beska till som törstsläckare, eller ett vitt vin med aningens sötma.

Vad dricker man till koreansk mat?

Koreansk mat har ofta både hetta och hög syra. Det gör att en ljusare öl med låg beska är ett bra matchande val. Även vitt vin med sötma funkar.

Är sake risvin?

Det finns en missuppfattning att sake är ett risbrännvin, men det är det inte. Råvaran är förvisso ris, men tillverkningen påminner mer om ölbryggning.

Vad dricker man till Poke Bowl?

Är din bowl lite mildare, och består kanske av lax eller tonfisk med skuren mango och krämig avocado? Då tar vi fram ett vin med frukt och syra, gärna med lite tropiska inslag. En sauvignon blanc till exempel. Vintips: Corralillo Sauvignon Blanc 2017, nr 2157.

Vad dricker man i Sydkorea?

Soju (Hangul 소주; Hanja 燒酒) är en destillierad dryck från Korea. Smaken påminner lite om vodka men är oftast lite sötare då socker tillsätts under tillverkningen. De flesta märken av modern soju är tillverkad i Sydkorea.

Är mirin och risvin samma sak?

Mirin är en typ av risvin som är sötare än andra risviner som används för matlagning. Risviner finns i de flesta asiatiska länder, medan mirin främst finns i Japan eller japansk kokkonst.

Vad är gott att dricka till tacos?

Experten tipsar: Vin till tacos

  • Är tacosen riktigt heta passar en lite sötare Riesling utmärkt.
  • Föredrar man rött vin rekommenderas en väldigt mjuk och bärig Beaujolais eller en rund och fruktig Merlot från Collio.
  • Gillar du lök funkar mousserande vin eller till och med Champagne.

Share this post