Blogga

Far man dricka alkohol pa allmanna platser?

Får man dricka alkohol på allmänna platser?

Varje kommun bestämmer själv i vilka områden, och eventuellt under vilka tider, det är förbud mot alkoholförtäring på offentlig plats. För att få reda på vad som gäller behöver du kontakta din kommun. Vid en offentlig tillställning på offentlig plats får alkohol bara förtäras om det sker vid en servering med tillstånd.

Får man dricka på gatan?

Det finns inget generellt förbud mot alkoholförtäring på allmän plats, men däremot har kommunerna lokala föreskrifter som begränsar möjligheterna till att dricka alkoholdrycker på allmän plats. Om du får dricka alkoholdrycker eller inte på en viss plats beror alltså på vad din kommun har bestämt.

Får man ha alkohol i bilen 18 år?

Passagerarna i bilen kan således förtära alkohol utan att begå något brott. Dricker de alkohol och är över 18 år har polisen alltså ingen grund att förverka (och beslagta) alkoholen (12 kap. 1 § Alkohollagen).

Får man dricka på allmän plats Stockholm?

*Kom ihåg att det i regel är förbjudet att dricka medhavd alkohol på skolgårdar, i stadsdelscentrum, parklekar och lekparker på offentlig plats.

Får man dricka vin på picknick?

Det saknas ett lagstadgat förbud mot att dricka alkohol på offentlig plats. På detta område har regeringen istället bemyndigat kommunerna att själva utfärda föreskrifter om var och vid vilka tider ett eventuellt förbud ska gälla.

Är det förbjudet att dricka alkohol under 18?

Av 3 kap. 9 § alkohollagen (2010:1622) framgår att det är olagligt att köpa ut eller sälja sprit, vin eller starköl till en person som är under 20 år. När det gäller folköl eller annan alkoholdryck med en alkoholhalt upp till 3,5 % är åldersgränsen istället 18 år.

Varför dricker du alkohol?

Många personer dricker alkohol för att de tycker att det är gott eller trevligt. Men alkohol kan också skada kroppen, och du kan få problem om du dricker mycket eller ofta. Alkohol finns i drycker som öl, vin och sprit.

Varför blir folk som dricker mycket alkohol sjuka?

Folk som dricker mycket alkohol blir lätt sjuka. Alkohol försämrar immunförsvaret som får svårt att bekämpa bakterier och virus vilket gör dig mer mottaglig för långvariga förkylningar, lunginflammation och tuberkulos. Många får också dålig mage av alkohol.

Hur påverkas resten av kroppen av alkohol?

Så påverkas resten av kroppen av alkohol. Förutom levern och hjärnan påverkas en rad andra organ i kroppen av alkohol. En måttligt alkoholkonsumtion påverkar inte hjärtat – men många personer får högt blodtryck av alkohol vilket i sin tur kan leda till stroke och andra hjärt- och kärlsjukdomar. Folk som dricker mycket alkohol blir lätt sjuka.

Share this post