Rekommendationer

Vilka droger ar olagliga i Portugal?

Vilka droger är olagliga i Portugal?

Avkriminaliseringen i Portugal innebär att den som blir tagen drogpåverkad eller med några gram narkotika (upp till 25 gram cannabis) inte automatiskt bestraffas. Istället ska personen infinna sig hos en avrådningskommission inom tre dagar som sedan avgör vad påföljden ska bli.

Är det olagligt att röka på i Danmark?

Det är tillåtet att inneha små mängder cannabis utan risk för åtal, upp till 30 gram kan anses som personligt bruk. Röka får man göra hemma eller i särskilda ”coffeeshops” där det också är tillåtet att köpa marijuana och hasch i små mängder.

När blev droger olagligt i Sverige?

När narkotikabruket kriminaliserades år 1988 var syftet framför allt att signalera ett avståndstagande från samhällets sida mot all han- tering av narkotika. Något uttalat mål för hur polisen skulle tillämpa lagen formulerades däremot inte.

Hur varmt är det i Portugal i februari?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Nattemperatur
januari Dagstemperatur 11°c Nattemperatur 6°c
februari Dagstemperatur 13°c Nattemperatur 7°c
mars Dagstemperatur 16°c Nattemperatur 9°c
april Dagstemperatur 18°c Nattemperatur 10°c

Varför avkriminalisera droger?

Personer som lider av narkotikamissbruk måste få vård och bli friska. Hundratals människor dör idag av överdoser varje år. Liv måste räddas, därför måste själva bruket av narkotika avkriminaliseras. Det innebär att det inte ska vara olagligt att vara påverkad, men innehav av narkotika ska fortsätta vara olagligt.

Har droger varit lagligt i Sverige?

I dag är all icke-medicinsk befattning med narkotika kriminaliserad i Sveri- ge. En av de mer omdiskuterade ändringarna i narkotikastrafflagen var straff- beläggandet av själva bruket av narkotika år 1988 och den straffskärpning som skedde år 1993. Då infördes fängelse i högst sex månader i straffskalan för eget bruk.

Share this post