Blogga

Vad gor du pa fritiden?

Vad gör du på fritiden?

Du väljer själv vad du vill göra på din fritid. Vanliga fritidsintressen i Sverige är exempelvis olika sorters idrott, dans och teater, att spela musik, att spela tv-och dataspel och läsa böcker. Många föreningar och kommuner har olika sorters inriktningar och fritidsaktiviteter du kan delta i.

Vad gör vuxna på fritiden?

Friluftsliv och idrott är något som många svenskar ägnar sig åt på fritiden. Idrottandet har också ökat sedan 2008 – inte minst bland kvinnorna. Numera ägnar sig tre av fyra kvinnor, 74 procent, åt träning på sin fritid. Av dygnets 24 timmar behöver vi ägna en del åt arbete, studier, hushållsarbete och sömn.

Vad finns det för fritidsaktiviteter?

Vilka typer av fritidsaktiviteter finns? Det ser väldigt olika ut runt om i landet, men på många platser finns aktiviteter inom idrott och motion, kultur, träffpunkter och dansställen, natur- och friluftsliv, motorsport samt anpassade lekplatser och parklekar.

Vad kan man göra en kväll som denna?

11 saker att göra hemma en kall och tråkig vinterkväll

  • Börja kolla om på din favoritserie.
  • Gå igenom bilderna i din telefon.
  • Laga en helt ny maträtt.
  • Läs den där boken som legat på nattduksbordet i månader.
  • Gör yoga.
  • Gör en lista på filmer du vill se – och börja bocka av.
  • Gå med i Facebook-grupper för dina intressen.

Vad barn kan göra på fritiden?

Yngre barn deltar mer i kulturaktiviteter än äldre. Barn i årskurs 5 går mer på museum, teater, musikal eller dansföreställning än unga i årskurs 8 och gymnasiets årskurs 2. Att skriva egna berättelser och andra skapande aktiviteter är också vanligare bland de yngre barnen.

Vilka aktiviteter kan man börja på?

Ofta, om man engagerar sig lite och går på läger och klubbaktiviteter, kan man få vänner av olika slag. Jag skulle säga att du ska välja en sport utifrån dig själv, vad du tycker om och vad du tycker är svårt. Jag har gått på ridning och även på gymnastik när jag var liten.

Vad är dina fritidsintressen?

Dina intressen ska inte vara huvudnumret där heller men att visa att du har en balans i livet, att du är mer än bara jobb, det passar fritidsintressen perfekt för att illustrera i ditt personliga brev. Ett hett tips är även att koppla dina intressen till egenskaper eller kunskaper du har användning för i arbetslivet.

Tips för att få en mer aktiv fritid

  1. Inventera. Det kan vara bra att göra en inventering i sin kalender för att få koll på hur det ser ut med fritidsaktiviteter.
  2. Hitta luckorna.
  3. Planera in och komma iväg.
  4. Hitta nya aktiviteter.

Share this post