Ny

Vart anmaler man mobbning i skolan?

Vart anmäler man mobbning i skolan?

Förskollärare, lärare och annan personal som får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten måste anmäla det till rektorn. Rektorn måste i sin tur anmäla händelsen vidare till huvudmannen.

Hur kan man förebygga mobbning i skolan?

Skolan ska stoppa mobbning Du kan till exempel berätta för en lärare, skolkuratorn, skolsköterskan eller rektorn. Skolan måste direkt ta reda på vad som har hänt, och göra allt för att stoppa mobbningen. De ska också hjälpa mobbare att sluta mobba, eller polisanmäla om det som har hänt är brottsligt.

Var hittar man grundregler för skolans arbetsmiljö?

Det finns en lag om arbetsmiljö. Den gäller i skolan och på alla andra arbetsplatser runt om i Sverige. I skolan gäller arbetsmiljölagen för både elever och skolpersonal i grund- och gymnasieskolan, från och med förskoleklass.

Hur kan du som pedagog arbeta förebyggande mot mobbning?

Det förebyggande arbetet kan göras i följande fem steg.

  1. Kartlägg risker för kränkningar.
  2. Analysera orsaker till riskerna.
  3. Sätt upp mål och bestäm åtgärder.
  4. Upprätta en plan mot kränkande behandling.
  5. Följ upp och utvärdera.

Vad gör Trygghetsteamet?

Trygghetsteamet ska arbeta förebyggande, dvs. hitta lösningar för hur tryggheten ska kunna garanteras före det att något händer. Trygghetsteamet har schemalagda möten varje vecka. Likaså har trygghetsteamet en fast punkt på dagordningen i respektive arbetslag, samt i ledningsgruppen.

Vad är en mobbning?

Gemensamt för definitionerna är att en enskild elev eller en grupp av elever upprepade gånger förolämpar, skadar eller diskriminerar en annan elev och att offret saknar möjlighet att försvara sig eller påverka denna kränkande behandling.

Share this post