Frågor

Hur ser Brasiliens flagga ut?

Hur ser Brasiliens flagga ut?

Brasiliens flagga är grön med en gul romb och en blå cirkel med vita stjärnor och en bandslinga med landets valspråk Ordem e Progresso (port. ”Ordning och framsteg”). Flaggan i sin nuvarande huvudsakliga utformning antogs den 19 november 1889 och har proportionerna 7:10.

Finns det en rosa flagga?

2015 bytte transaktivisten Raquel Willis ut den vita färgen mot svart, för att framhäva svarta transpersoner, och hur de utsätts för våld, mord och diskriminering. De bisexuellas flagga är till för att synliggöra bisexuella i samhället. Rosa står för homosexuella, blått står för heterosexuella.

Hur ska flaggan användas i Sverige?

Sveriges flagga tillhör alla oss som bor i Sverige och som nationalsymbol ska flaggan förstås behandlas med respekt. Här hittar du grundläggande regler för hur du använder flaggan. När flaggan är hissad ska det normalt vara ljust ute. Vimpeln däremot, får vara hissad dygnet runt.

Vad är Sveriges flagga?

Sveriges flagga är en korsflagga med ett gult kors på blå botten. Till formen liknar den de övriga nordiska ländernas flaggor och modellen tros vara inspirerad av Dannebrogen (den danska flaggan), som är den tidigast belagda av flaggorna i norden (och den äldsta nu använda nationalflaggan i världen).

Vad är proportionerna för den svenska flaggan?

För den svenska flaggan anges proportionerna i lagen om Sveriges flagga, och ska vara tio i höjd till sexton i längd (10:16). De inre blå fälten närmast flaggstången ska vara i proportionerna fyra till fem och de yttre fälten fyra till nio (5:4 respektive 4:9).

När hissas flaggan under vinterhalvåret?

Så här lyder riktlinjerna för flaggtider: Mellan den 1 mars och den 31 oktober hissas flaggan kl. 08.00, men under resten av året hissas den först kl. 09.00. Flaggan halas vid solnedgång (se almanackan) – bor du i norra delen av Sverige får du utgå från ditt sunda förnuft under vinterhalvåret.

Share this post