Frågor

Hur ser Benins flagga ut?

Hur ser Benins flagga ut?

Benins flagga antogs ursprungligen 16 november år 1959 och består av tre rektangulära fält, två liggande i färgerna rött och gult vid den yttre delen av flaggan och ett stående grönt fält vid den inre kanten. Färgerna på flaggan är de traditionella panafrikanska, vilket symboliserar afrikansk enighet.

Har flagga på kanten?

Benins flagga består av tre rektangulära fält, två liggande i färgerna gult och rött och ett stående grönt fält vid den inre kanten. Flaggan antogs första gången 16 november 1959 och har proportionerna 2:3.

Vad ligger Burundi?

Burundi i östra Centralafrika är ett av kontinentens minsta länder. Landskapet domineras av en högplatå på 1 500–2 000 meters höjd. Burundi ligger strax söder om ekvatorn och ingår i den tropiska klimatzonen.

Hur ser Kamerun flagga ut?

Kameruns flagga är en trikolor i grönt, rött och gult med en gul stjärna i det mittersta röda fältet. Flaggan antogs den 20 maj 1975 och har proportionerna 2:3.

Hur ser kinesiska flaggan ut?

Folkrepubliken Kinas flagga är röd med en gul femuddig stjärna som till höger omges av fyra mindre stjärnor. Den antogs 1949 i samband med att Kinas kommunistiska parti och Folkets befrielsearmé besegrade Kuomintang i det kinesiska inbördeskriget.

Vilket land har en röd flagga med en grön stjärna?

Marockos flagga (ar. المملكة المغربية) är röd med ett grönt flätat pentagram i mitten. Flaggan antogs den 17 november 1915 och har proportionerna 2:3.

Vilken flagga har röd gul och grön?

Mauritius flagga har fyra horisontella fält i färgerna rött, blått, gult och grönt. Flaggan antogs den 9 januari 1968 och har proportionerna 2:3….Mauritius flagga[redigera | redigera wikitext]

Mauritius flagga
Proportioner 2:3
Antagen 9 januari 1968

Share this post