Ny

Vem har gron flagga?

Vem har grön flagga?

Libyen lämnade samarbetet med Egypten och Syrien 1977 och införde i samband med detta en ny flagga av Muammar al-Gaddafi som var helt grön. Denna flagga användes mellan 1977 och 2011 och var då världens enda helt enfärgade nationsflagga som helt saknade någon symbol.

Vilken religion har eritreaner?

Ungefär hälften av Eritreas invånare är kristna och hälften är muslimer. Mellan de olika religiösa grupperna råder traditionellt sämja. Författningen garanterar religionsfrihet, men i verkligheten är den kraftigt beskuren.

Var Eritrea och Etiopien ett land?

Enligt FNs beslut blev Eritrea från 1952 ett självstyrande område i federation med Etiopien. Den etiopiske kejsaren Haile Selassie lät USA inrätta en militärbas i Asmara. Federationen innebar att makten flyttade till Addis Abeba och Eritrea stagnerade. Den etiopiska regeringen kringskar steg för steg självstyret.

Har vitt kors i rött på sin flagga?

Den danska flaggan, kallad Dannebrogen, är förmodligen den äldsta i världen. Enligt legenden, går dess ursprung tillbaka till 1219 då kung Valdemar II, som ledde de danska korsfararna, såg ett vitt kors på den mörka himlen. Han tolkade detta som ett tecken från Gud att beordra honom att angripa esterna.

Har en sol på flaggan?

Uppe i vänstra hörnet är det en gul sol med vit bakgrund. Solen i flaggan har 16 solstrålar med ett ansikte i sitt centrum. Färgerna och solsymbolen har att göra med att Uruguay var förenat tillsammans med Argentina fram till år 1828.

Vilket land har grön och röd flagga?

Syriens flagga är en trikolor med tre horisontella fält och två stjärnor i det mittersta fältet….Syriens flagga[redigera | redigera wikitext]

Syriens flagga
Antagen 30 mars 1980

Har kors i flaggan med rött?

Georgiens flagga (georgiska: საქართველოს სახელმწიფო დროშა, Sakartvelos sachelmtsipo drosja), också känd som Femkorsflaggan, är vit med ett Sankt Georgskors i rött och fyra bolnisikors i de fyra fält som bildas av korsarmarna.

Share this post