Ny

Vad ar den olympiska flaggan?

Vad är den olympiska flaggan?

Den olympiska flaggan är symbolen för den olympiska rörelsen . Den olympiska flaggan är vit med fem ringar i färgerna rött, blått, grönt, gult och svart. Dessa färger valdes ut då varje lands flagga innehåller minst en av dessa färger.

Vad är olympiska ringar?

De Olympiska ringarna består av fem sammanlänkade ringar, en vardera av färgerna blått, gult, svart, grönt respektive rött. Dessa fem färger tillsammans med den vita bakgrunden symboliserar färgerna i alla nationers flaggor. Ringarna symboliserar de fem världsdelarna.

Vad är de fem ringarna för olympiska spelen?

De fem ringarna är en symbol för att de olympiska spelen engagerar fem världsdelar i en idrottslig gemenskap och ett vänskapligt tävlande. Världs­delarna är Asien, Oceanien, Europa och Afrika samt Nord- och Sydamerika (räknas som en världsdel).

Vad är olympiska spelen?

Olympiska spelen (OS) är idrottstävlingar som hålls vart fjärde år och är uppdelade i sommarspel och vinterspel. Sommar- och vinterspel hålls dock inte längre under samma år utan sedan 1994 med två års mellanrum (se listor nedan). Sommar-OS är i dag det näst största återkommande idrottsevenemanget i världen efter O-Ringen,

Vad är olympiska spelen 2002?

Den olympiska elden, här vid olympiska vinterspelen 2002 i Salt Lake City. Olympiska spelen (OS) är idrottstävlingar som hålls vart fjärde år och är uppdelade i sommarspel och vinterspel. Sommar- och vinterspel hålls dock inte längre under samma år utan sedan 1994 med två års mellanrum (se listor nedan).

Share this post