Rekommendationer

Vad representerar Syrianska flaggan?

Vad representerar Syrianska flaggan?

Den röda färgen valdes som symbol för folkets blodutgjutelse på grund av allt lidande och alla förföljelser. Den gula färgen symboliserar hoppet om eget land. Man har bytt ut solskivan mot en eld (versionen med solskivan kan förekomma ibland vid vissa högtider).

Vart kommer syrianska ifrån?

Syrianer härstammar från den semitiska folkstammen och tillhör ursprungsbefolkningen i Turkiet, Syrien, Libanon och Irak. Syrianer, som även kallas för araméer, har levt i Turkiet i flera tusen år och i Mellanöstern från 2300-talet f.

Vad är syrianska för språk?

Syrianer/araméer är ett folk som sedan 3 000 år, utan avbrott, levt på sina traditionella bosättningsområden i Mellanöstern. Det arameiska/syriska språket är ett av världens äldsta språk, och var vid slutet av 700-talet f.Kr. ett internationellt språk som nyttjades flitigt inom diplomati, förvaltning och handel.

Vad är Syriens flagga?

Syriens flagga är en trikolor med tre horisontella fält och två stjärnor i det mittersta fältet. Färgerna är de traditionella panarabiska färgerna rött, svart, grönt och vitt. Den nuvarande versionen av flaggan antogs första gången 1958 och återinfördes den 30 mars 1980. [ 1 ]

Vad är syrianska-arameiska flaggan?

Den syrianska-arameiska flaggan representerar araméer-syrianer i Mellanöstern och i diasporan. Flaggan har sitt ursprung i Max von Oppenheims arkeologiska utgrävningar under åren 1911-13 och 1929 i det historiska arameiska kungariket Beth Bahiani med Guzana som centrum.

Vad är Sveriges flagga?

Sveriges flagga är en korsflagga med ett gult kors på blå botten. Till formen liknar den de övriga nordiska ländernas flaggor och modellen tros vara inspirerad av Dannebrogen (den danska flaggan), som är den tidigast belagda av flaggorna i norden (och den äldsta nu använda nationalflaggan i världen).

Vad är de panarabiska färgerna i Syrien?

De panarabiska färgerna som finns i Syriens flagga har sitt ursprung i den flagga som användes under den arabiska revolten mot det osmanska riket 1916-1918. I flaggor med de panarabiska färgerna har färgerna traditionellt haft en historisk-religiös tolkning, där varje färg representerar en viss dynasti eller ett kalifat.

Share this post