Populära

Vad hette Yemen forr?

Vad hette Yemen förr?

Jemen

Republiken Jemen الجمهوريّة اليمنية al-Jumhuriyyah al-Yamaniyah
Nationalsång: Förenad republik Meny 0:00
Huvudstad (även största stad) Sanaa
Officiellt språk arabiska
Statsskick republik

Hur fattigt är Jemen?

Jemen är ett av de fattigaste länderna i Mellanöstern. Landets viktigaste inkomstkälla är olja och i viss mån naturgas. Oljeindustrin har tidigare svarat för två tredjedelar av statsinkomsterna och 90 procent av exportinkomsterna, men produktionen har sjunkit dramatiskt.

Vad heter hamnen i Jemen?

Minst fem civila, bland dem ett barn, miste livet när deras hem nära den viktiga hamnstaden al-Hudaydah i det krigshärjade Jemen utsattes för granateld. Det är oklart vad som egentligen hände.

Hur många civila har dött i Jemen?

Kriget i Jemen har pågått sedan 2015 och drivit det redan fattiga landet ner i världens största humanitära kris. Ofattbara 24 miljoner människor är i behov av nödhjälp för att överleva. Minst 15 000 civila har dödats och fler än 3,5 miljoner människor befinner sig på flykt inom landet.

Hur många barn har dött i Jemen?

Minst 10 000 barn har dödats eller skadats i det krigsplågade Jemen, rapporterar FN:s barnfond Unicef. I siffran ingår inte barn som dött av näringsbrist. Mellan den 15 mars 2015 och den 30 september i år dödades 3 455 barn och mer än 6 600 skadades, enligt en beräkning av bekräftade fall.

Hur är det att leva i Jemen?

Brist på mat och vatten Brist på mat och rent vatten är ett akut problem. Efter fyra år av krig har situationen förvärrats dramatiskt. Det är svårt att få in mat och förnödenheter i landet. Hjälpleveranser hindras, flygplatser är stängda och viktiga hamnstäder har belägrats i kriget.

Hur styrs landet Jemen?

Republik
PresidentialismEnhetsstatKonstitutionell republik
Yemen/Statsskick

Vart ligger landet Jemen?

Jemen, alternativt Yemen, formellt Republiken Jemen, är en stat på södra Arabiska halvön i sydvästra Asien. Jemen betyder Landet till höger (om Mekka) och är det område i Sydarabien som antikens grekiska och romerska geografer kallade Arabia Felix (Det lyckliga Arabien)…

Share this post