Rekommendationer

Vilka oar ingar i Kanarieoarna?

Vilka öar ingår i Kanarieöarna?

Kanarieöarna (spanska: Islas Canarias, av latinets Insulae canariae, ”Hundöarna”, efter det latinska ordet Canis vilket betyder hund) är en spansk ögrupp och autonom region, belägen i Atlanten, utanför Afrikas västra kust.

Hur gamla är Kanarieöarna?

Historia. Kanarieöarna har varit befolkade i cirka 2 800 (eller kanske så mycket som 3 000) år. De första människorna som bosatte sig på öarna var av de sjöfarande folken från länderna runt Medelhavet, till exempel fenicier och romare.

Var är Teneriffa?

Teneriffa är en spansk ö som ligger i ögruppen Kanarieöarna i Atlanten utanför Afrikas nordvästra kust. Teneriffa tillhör provinsen Santa Cruz de Tenerife som tillsammans med provinsen Las Palmas de Gran Canaria bildar den autonoma regionen Kanarieöarna. Huvudstad är Santa Cruz de Tenerife.

Hur är det på Grand Canaria?

På Gran Canaria finns en makalös bredd av aktiviteter, utflykter och upplevelser. Och Maspalomas böljande sanddyner och öns vackra natur är lika fascinerande som vanligt. Att hyra en bil är det perfekta sättet att upptäcka Gran Canaria på egen hand i ditt eget tempo.

Vilken region tillhör Arguineguin?

Arguineguin är en liten autentisk fiskeby som ligger på Gran Canarias sydkust. Staden ligger mellan de mer kända orterna Puerto Rico och Maspalomas.

Vad är bäst Gran Canaria eller Teneriffa?

Dessa öar är perfekta om du föredrar en lugnare miljö. De östra öarna; Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote är perfekta om du prioriterar sol och bad med närhet till större stränder, diskotek och livliga gågator. Om du vill va ha lite av allt kanske Teneriffa istället passar dig bäst.

Vad gäller vid resa till Kanarieöarna?

Alla resenärer som fyllt 12 år som reser in till Spanien behöver visa upp ett certifikat på engelska, spanska, franska eller tyska som intygar att du vaccinerats mot Covid-19, testat negativt eller tillfrisknat från Covid-19.

Share this post