Ny

Vad vager full stridspackning?

Vad väger full stridspackning?

Utrustningen består av vapen, stridsutrustning, och stridspackning och väger ungefär 20 kilo, vilket kan kännas ganska tungt för den som är ovan.

Hur många är det i en bataljon?

En bataljon är en underavdelning till en brigad eller ett regemente, och består vanligen av mellan fyra och sex kompanier. Antalet soldater i en bataljon varierar mellan 400 och 1 200 man.

Hur mycket kan man bära?

En tumregel som är riktigt bra är att du klarar av att bära upp till en tredjedel av din egen vikt. Men optimalt är att packningen inte väger mer än en fjärdedel av din vikt. Givetvis inget som är hugget i sten, men något riktmärke att utgå ifrån.

Får man kalsonger i lumpen?

Till inrycket är det bra att ha med sig en egen klocka, träningskläder, egna träningsskor, hygienartiklar, rakhyvel och ett extra civilt ombyte. Egna underkläder om så önskas.

Vad får man för kläder i lumpen?

Tänk även på att när du reser till förbandet att bära bekväma kläder som du kan bära till den lokala mataffären när ni har kvällspermission. Kom inte i kostym, sommarklänning eller liknande. Återigen, klädesplagg som tar liten plats är att föredra och som är vardaglig (du vill inte ha lakan som klädesplagg).

Vad ska man ta med sig till Inryck?

Toalett- och hygienartiklar. Kontaktuppgifter till anhörig….Det här rekommenderas också att du tar med

  • Träningsskor (du får träningsskor av Försvarsmakten men det kan vara bra att ha egna).
  • Kontanter (vissa förband har kiosk/affär, men alla tar inte kort).
  • Klocka med tidtagning.
  • Civila kläder.

Vad har militären på sig?

Fältuniform 90. Fältuniform 90 är Försvarsmaktens grunduniform i fält.

Hur mycket orkar en människa bära?

Vuxna och äldre barn/ungdomar bär ungefär 17-18% av kroppsvikten på ryggen. Väger du 65 kg så blir det 11 kg på ryggen. Väger du 45 kg blir det 7-8 kg.

Share this post