Populära

Hur lange haller ett bibliotekskort?

Hur länge håller ett bibliotekskort?

Bibliotekskortet är en värdehandling och du ansvarar för det du lånat. Lånetiden är normalt tre veckor. Om ingen reserverat det du lånat, kan du göra omlån så att lånet förlängs. Bibliotekskortet är giltigt i tre år, därefter måste du förnya det.

Hur får jag lånekort på biblioteket?

För att få bibliotekskort måste du visa legitimation på biblioteket. Om du är under 18 år och inte har egen legitimation behövs vårdnadshavares underskrift. Du ansvarar för alla lån på kortet.

Kan lånas på bibliotek?

Låneregler. Med ditt bibliotekskort får du tillgång till alla bibliotekets tjänster, men du måste också följa reglerna. Här är några viktiga saker att tänka på: Du är ansvarig för det som lånas på ditt bibliotekskort och måste själv hålla reda på lånetiden.

Hur mycket kostar ett lånekort?

Det är gratis. Alla som är sex år eller äldre kan få ett bibliotekskort. Det kostar inget och du kan använda det på alla våra 24 bibliotek. Besök ett av våra bibliotek och säg att du vill ha ett bibliotekskort.

Hur länge gäller ett lånekort?

Du kan få ett bibliotekskort även om du saknar legitimation, svenskt personnummer eller en fast adress. Då gäller ditt kort i tre månader. När du skaffar ett bibliotekskort accepterar du att följa bibliotekens låneregler. Aktuella låneregler finns på denna sida.

Vad kan man låna på ett bibliotek?

Du kan låna böcker, film, musik, tv-spel, tidningar och mycket mer på biblioteken i Göteborg. Du kan låna och lämna med samma bibliotekskort på alla folkbibliotek i Göteborg. Det är gratis att låna, men det finns några regler som du behöver följa.

Hur länge får man låna böcker biblioteket?

Lånetiden är normalt fyra veckor, men det finns undantag. Du kan låna om två gånger, men det finns undantag. Om det är fler än en person i kö på en bok är lånetiden två veckor. Du kan lämna tillbaka på alla våra bibliotek.

Hur mycket kostar bibliotekskort?

Från och med sex års ålder kan du få ett bibliotekskort. Det är gratis. Alla som är sex år eller äldre kan få ett bibliotekskort. Det kostar inget och du kan använda det på alla våra 24 bibliotek.

Måste man ha lånekort för att låna böcker?

Du måste låna den med ditt eget bibliotekskort. Det enda sättet att låta någon annan låna reserverade böcker åt dig är att ge dem dina uppgifter, alltså ditt kort eller personnummer samt din pin-kod.

Share this post