Populära

Vilka ar fordelarna och nackdelarna med internet?

Vilka är fördelarna och nackdelarna med internet?

Internet är en naturlig del av våra liv, och bidrar bland annat till att vi kan hitta korrekt information inom några sekunder, nyttja underhållningstjänster såsom Netflix samt SVT Play samt använda kommunikationsappar likt Facebook Messenger. Men det finns även nackdelar, likt förlust av integritet samt piratkopiering.

Vilka för och nackdelar finns det med att vara ansluten till facket?

Facket är dessutom en stor trygghet i och med att de bevakar de anställdas rättigheter i exempelvis tider av uppsägningar eller olika typer av förhandlingar när det gäller både omorganisationer, löner och kollektivavtal. Facket har till och med ofta jurister som kan ge dig kostnadsfri rådgivning.

Vad tycker folk om internet?

Det finns så mycket oseriöst folk på internet, och de är skickliga. I övrigt tycker jag det fungerar bra, till exempel det här med att betala räkningar och att mejla. Men att gå ut på en dejtingsajt det vågar jag inte.” ”Internet möjliggör kommunikation över alla gränser.

Vilka för och nackdelar ser du med unioner?

Europeiska Unionens för- och nackdelar

  • Ekonomisk kris. Den ekonomiska kris som skedde när ett antal länder bytte ut sin valuta mot euro har varit ett av motståndarnas argument för att ett medlemskap i unionen är en nackdel.
  • Ökat inflytande på världsmarknaden.
  • Ökade utbyten mellan länderna.

Vad betyder fördelen?

Ordet fördel är en synonym till gagn och plus och kan bland annat beskrivas som ”det som gynnar någon, positiv egenskap”. Ordet används i uttrycket ”drar fördel av något” som betyder ”utnyttjar positiva möjligheter med något”. Fördel är motsatsen till nackdel.

Vilka är fördelarna och nackdelarna i att Sverige står utanför EMU och valutan EUR?

För- och nackdelar med euro Fördelarna med en gemensam valuta är många. Bland annat slipper man tänka på växlingskostnader och att växelkursen kan svänga. Det blir dessutom lättare när man reser och även företag får det enklare att göra affärer över ländernas gränser.

Finns det några positiva fördelar med EU?

Fred i hela Europa. Frihet för medborgarna att bo, arbeta eller studera i vilket EU-land de vill. Världens största inre marknad. Stöd och utvecklingsbistånd till miljontals människor i hela världen.

Share this post