Ny

Vad sager lagen om Konkursutforsaljning?

Vad säger lagen om Konkursutförsäljning?

Ett företag får inte peka ut ett annat företags produkter i sin reklam om jämförelsen är vilseledande eller medför risk för förväxling mellan produkterna. Konkursutförsäljningar. Begreppet ”konkurs” får bara användas om produkterna säljs av konkursboet eller för dess räkning.

Vad tycker du är sociala egenskaper?

Sociala egenskaper kommer i denna studie inräkna alla sociala inslag, alla egenskaper som påverkar hur människor interagerar med varandra. Exempel på sociala egenskaper är, bra på att samarbeta, empatisk, vänlig, lyhörd och stresstålig.

Vad är huvudbudskapet i marknadsföringslagen?

Marknadsföringslagen täcker varor och tjänster men också hus, lägenheter, fonder, aktier och lån berörs. Vad är huvudbudskapet i marknadsföringslagen? Huvudbudskapet är att reklam ska följa god marknadsföringssed och inte vara vilseledande, osanna eller överdrivna påståenden.

Vem utser myndighetschef?

Generaldirektörer och andra myndighetschefer utses i regel av regeringen på förordnande som gäller i sex år, vilka kan förlängas två gånger à tre år.

Vad händer om du bryter mot marknadsföringslagen?

Om du bryter mot marknadsföringslagen tar vi kontakt med dig. Om du inte frivilligt ändrar din marknadsföring kan vi skicka ett föreläggande eller så kan vi ta ärendet direkt till domstol. Det finns två typer av förelägganden: Förbudsföreläggande – du förbjuds att fortsätta med din marknadsföring.

Vilken bestämmelse avses när man talar om Marknadsföringslagens generalklausul?

Systemet med vitessanku’onerade generalklausuler behålls. Vid sidan om dessa införs särskilda regler med konkreta förbud mot och krav på vissa marknadsföringsåtgärder. Överträdelser av de särskilda reglerna kan medföra att en näringsidkare ådöms en direktverkande sanktion i form av en marknadsstörningsavgift.

Hur bedöms om en framställning är vilseledande eller inte?

11 § Vid bedömningen av om en framställning är vilseledande enligt 10 § tredje stycket, får beaktas det använda kommunikationsmediets begränsningar i tid och utrymme samt de åtgärder som näringsidkaren har vidtagit för att på något annat sätt lämna informationen.

Får vem som helst göra en konkursutförsäljning?

Enligt lagen (15§) krävs det att det verkligen handlar om ett konkursbos varor, som säljs av konkursboet eller för dess räkning av ett annat företag. Därför får inte vem som helst göra en konkursutförsäljning.

Share this post