Ny

Vem ar dansken med pilbagen?

Vem är dansken med pilbågen?

– Det har varit bekymmer kring radikalisering runt mannen, säger polischef Ole Bredrup Sæverud vid en pressträff. Espen Andersen Bråthen, 37, är den misstänkte som på onsdagskvällen gick till attack med pilbåge och siktade mot människor i Kongsbergs centrum i Norge.

Vem är gärningsmannen i Norge?

Norska medier publicerar nu namn och bild på den man som uppges vara misstänkt för att ha attackerat människor med pil och båge i Kongsberg. Det är en 37-årig man som är dansk medborgare som bott i Norge länge och som polisen kände till. Han ska nu genomgå rättspsykiatrisk undersökning.

Vem är mördaren i Norge?

Anders Behring Breivik[redigera | redigera wikitext] Anders Behring Breivik (info), efter namnändring 2017 Fjotolf Hansen, född 13 februari 1979 i Oslo, är en norsk högerextrem, fängelsedömd terrorist och massmördare. Han utförde ensam terrorattentaten i Norge 2011, har erkänt och är dömd för brotten.

Vem sköt med pilbåge i Norge?

37-årig dansk misstänks för morden i norska Kongsberg. I 34 skräckfyllda minuter gick mannen runt i norska Kongsberg och sköt ner människor med sin pilbåge. Under attacken lyckades han fly undan polisen genom att skjuta pilar mot dem. Mannen har erkänt omständigheterna kring attacken.

Vem är Pilbågsmannen?

Espen Andersen Bråthen har erkänt dådet i Kongsberg. Foto: Terje Bendiksby/TT & Skärmdump/TT. 37-årige Espen Andersen Bråthen har erkänt dådet i Kongsberg där fem människor mördades.

Vem dog på Utøya?

I dag är det tio år sedan 69 personer blev skjutna på den norska ön Utøya. Det var ungdomar som var aktiva inom politiken i det norska arbeiderpartiets ungdomsförbund som dödades. Det var norrmannen Anders Behring Breivik som sköt ihjäl dem på Utøja.

När kommer Breivik ut ur fängelse?

Uppdaterad 01.02.2022 17:34. Anders Behring Breivik dömdes till minst 21 års förvaring för sina brott. Han kallar sig numera för Fjotolf Hansen. Den terrordömde Anders Behring Breivik släpps inte fri från fängelset, beslutade tingsrätten i Telemark på tisdagen.

Vem attackerade i Norge?

På eftermiddagen den 22 juli 2011 detonerade en bilbomb på Grubbegata i Oslo och cirka två timmar senare inleddes skottlossning mot ungdomar och vuxna på Utøya. Norrmannen Anders Behring Breivik har dömts som ansvarig för både explosionen i Oslo och massakern på ön.

Vem är mördaren i Kongsberg?

Norsk polis avslöjar nu att Espen Andersen Bråthen, 37 använde sig av stickvapen när han mördade fem människor i Kongsberg. Detta efter att han lagt ifrån sig pilbågen eller tappat den innan de dödliga attackerna.

Hur många dog på Utöja?

I dag, den 22 juli, är det tio år sedan massakern på ön Utøya i Norge. 77 personer miste sitt liv, varav de flesta var tonåringar. Flera minnesceremonier ordnas. Här kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit och prinsessan Ingrid Alexandra på Utøya.

Vem sköt pilbåge?

Vem är gärningsman Norge?

Hur lång tid sköt Breivik?

Under ett 72 minuter långt terrorattentat mördade han utklädd till polis kallblodig 69 personer, varav större delen var tonåringar. 56 av dem blev avrät- tade med skott i huvudet. Sammanlagt mördade Breivik 77 personer och 319 blev skadade. När polisen väl kom till ön gav sig Breivik utan motstånd.

Hur många dog 22 juli?

Sammanlagt dog åtta personer i explosionen och 69 dödsoffer är relaterade till dödsskjutningarna på ön. Breivik valde att föröva sina terrorattentat den 22 juli – årsdagen av de första korsfararnas etablerande av Kungariket Jerusalem år 1099.

Vem är mördaren Kongsberg?

Vilka dog i Norge pilbåge?

Norsk polis larmades under onsdagskvällen om en pilbågsskytt som sköt efter personer i en matbutik i Kongsberg, väster om Oslo. Fem personer dog och två skadades. – En av de skadade är en polis som befann sig i butiken, säger Øivin Aas vid norska polisen. Gärningsmannen kunde gripas en halvtimme efter första larmet.

Share this post