Blogga

Vad ar det for vader i oktober?

Vad är det för väder i oktober?

Varm start på oktober Hela landet hade frostfritt och det var även varmt för årstiden i hela landet. Det milda men ostadiga vädret höll i sig den 5 och 6 med ett regnområde som rörde sig upp över landet och gav större regnmängder i inre Svealand samt i Ångermanland och längs norra Norrlandskusten.

Hur varmt är det i oktober Sverige?

Sverige årliga väder

Månad Temperaturer Vädret
augusti 20° / 13° Varmt
september 16° / 10° Varmt
oktober 10° / 5° Ok
november 5° / 2° Väldigt kallt

Hur var hösten 2020?

Hösten 2020 blev mycket mild och hela landet hade en medeltemperatur som låg 2 till 4 grader över den normala. Höstens högsta temperatur inträffade i Lund den 15 september med 27,7 grader.

Hur var vädret i oktober 2020?

Den 1-9 bjöd på milt eller i norra Norrland mycket milt väder. Månadens högsta temperatur blev 19,3° uppmätt i Mörbylånga på Öland den 4 oktober. Den 10-17 bjöd på mest milt väder i norr medan det i söder var kyligare än normalt. För Sverige som helhet blev den 18-19 kyliga i hela landet.

Hur blir vädret i november?

November blev torrare än normalt på de allra flesta håll, bortsett från fjällkedjan i Norrland och mellersta Götaland som fick mer nederbörd än normalt. Medeltemperaturen var under normal i stora delar av Norrland, nära normal i Svealand och över det normala för Götaland jämfört med perioden 1991-2020.

När är det regnperiod i Sverige?

Nederbörden är relativt jämnt fördelad över året. Juli och augusti är normalt regnigast då eftermiddagsskurar och värmeåskväder är relativt vanliga i framförallt Götalands inland. Torrast är det vanligtvis i maj. Årsnederbörden är ca 500–1000 mm i nästan hela landet.

När är vädret bäst i Sverige?

Juni – den ljusaste sommarmånaden. Juni är normalt sett lite torrare och har lite lägre medelmolnighet än juli och augusti. Det är också den ljusaste sommarmånaden med kulmen den 21 juni i samband med sommarsolståndet.

Hur kall var vintern 2020?

Sammantaget blev vintern 2020/2021 utifrån den nya normalperioden 1991-2020 lite mildare än normalt i landets östra delar och lite kallare än normalt i västra Norrland. Vinterns högsta temperatur blev 17,0° och uppmättes i Kalmar i Småland den 25 februari i samband med mycket milt väder i främst Götaland.

När kom snön 2020?

Den meteorologiska vintern inleddes officiellt den 15 oktober då Tarfala i norra Lapplandsfjällen som första mätstation i landet fick vinter.

Share this post