Ny

Vad ater man pa Songkran i Thailand?

Vad äter man på Songkran i Thailand?

För att fira Songkran även på hemmaplan så har vi tagit fram några goda thailändska recept som är både goda och lätta att laga till, avnjut gärna maten tillsammans med en kall thailändsk öl som Singha eller Chang, och är du inte sugen på öl så varför inte servera maten med en god färskpressad fruktjuice.

Vad äter man på högtider i Thailand?

I den thailändska matlagningen används ofta chili, ingefära, galanga, koriander, citrongräs, kaffirblad och vitlök. Man blandar sin egen currypasta och smaksätter maten med fisksås, ostronsås och sötsursås. Den thailändska maten är enkel att laga.

När är det nyår i Thailand?

10 december – demokratin firas. 31 december – nyårsafton.

När firar man jul i Thailand?

Eftersom thailändarna inte firar jul är julafton och juldagen vanliga arbetsdagar. Däremot är nyårsafton och nyårsdagen helgdagar och då är det fest. Nyår firas främst i semesterorterna, med sprakande fyrverkerier. Gillar du fest ska du passa på att gå på full moon-party på Koh Phangan den 31 december.

Varför firas högtiden Songkran?

Den kulturella sidan av Songkran Det är också dagen vattenleken som Songkran är allmänt förknippad med bryter ut. Traditionen började med att folk försiktigt sköljde bort sina problem, sjukdomar och dåliga gärningar från det föregående året, vilket gav en ren start för det nya året.

Vad firar Thailand idag?

Konstitutionen dag, 10 December Denna dag firar antagandet av konstitutionell monarki i Thailand 1932.

Vad är Songkran buddhism?

Det thailändska nyåret, Songkran inleder regnperioden i södra delen av Thailand. Man firar nyåret den 13-15 april och enligt traditionen slänger man stora mängder vatten på varandra för att möta det nya året ren och lycklig. Songkran firas även i Kambodja, Laos och Myanmar.

Vad gör man på Songkran?

Man firar nyåret den 13-15 april och enligt traditionen slänger man stora mängder vatten på varandra för att möta det nya året ren och lycklig. Songkran firas även i Kambodja, Laos och Myanmar. Songkran firas överallt utomhus med att man sprutar vatten på allt och alla. Vänner och förbipasserande, samt bilar.

När är det Thailands nationaldag?

Thailand

Konungariket Thailand ราชอาณาจักรไทย
Kör på Vänster
Nationaldag 28 juli
Nationalitetsmärke T
Landskod TH, THA, 764

Hur firar man Songkran?

Share this post