Frågor

Hur stavas gazpacho?

Hur stavas gazpacho?

Fråga: Hur stavas det: shiitake eller shitake, gazpacho eller gaspacho? Svar: Orden stavas gazpacho respektive shiitake (eller egentligen shiitakesvamp).

Vilket vin till tomater?

Sancerre, Muscadet, Oekad Chardonnay, Soave Classico, eller viner gjorda på druvan Sauvignon Blanc är att föredra. Undvik tunga tanninrika röda viner. Tanninet eller garvsyran kommer ta över fullständigt och den härliga frukten i tomaten försvinner.

Vad ska man dricka till paella?

Paella – möt saffranstoner med fylligt vitt Saffranstonen i paellan möts med fördel av ett fylligt och smakrikt vitt vin, eller ett fruktigt rosévin. En ljus lager i internationell stil går också mycket bra.

Vilka olika råvaror är vitt Vins fiender?

Lär känna vinets fiender – fem svåra kombinationer

  • Kronärtskockor. I många traditionella vinböcker kan man läsa att kronärtskockor är omöjliga att kombinera, med något vin.
  • Citrusfrukter och vinäger. Vinäger och citron är surare än de flesta viner.
  • Glass. Glass är gott, och kallt.
  • Fänkål.
  • Sparris.

Vad kan man dricka till tomatsoppa?

Tomatsoppor finns i många olika skepnader och därför kan det vara svårt att veta vilket vin som passar till. En bra tumregel är dock att om soppan är gjord på färska tomater och har en lätt smak och karaktär är ett torrt, friskt vitt vin att rekommendera.

Vad dricker man i Spanien?

En annan dryck som härstammar från södra Spanien är sherry. Sherryn består av vin gjort på vita vindruvor som tillsätts av konjak. Nästan all sherry görs idag på druvan vid namn Palomino. Öl är också en dryck som är vanlig att dricka till maten i Spanien.

Vad ska man dricka till tapas?

De flesta väljer antingen ett spanskt rosé, Rosado, eller en Fino Sherry som det bästa alternativet till tapas, tätt följt av Rioja eller Spaniens mousserande vin, Cava. Alla dessa är mycket bra alternativ men det finns förstås lite att tänka på. Alla dessa är bra alternativ och passar lite olika typer av tapas.

Share this post