Rekommendationer

Hur man lar sig att spela trummor?

Hur man lär sig att spela trummor?

Ett första grundläggande tips hur du lär dig spela är att börja med en del av trumsetet i taget och lära dig en god teknik innan du börjar spela på olika delar samtidigt. Nästa steg är att kombinera två trummor och en bra idé är att börja med bastrumman ihop med hi-haten eller virveltrumman.

Är det svårt att lära sig spela trummor?

Trummor kräver en teknisk förmåga som kan vara svår att lära sig själv. Medan fler och fler människor i Sverige beslutar att själva lära sig ett musikinstrument, måste vi ta en titt på för- och nackdelarna med att bli en trummis utan en lärare.

Hur läser man noter på trummor?

Det finns fler taktarter, men vi lämnar detta för stunden. Vad som sedan följer i notbilden är en symbol i form av två streck som visar att stycket inleds. Ibland kan detta följas av två prickar, vilka liknar ett kolon och är ett repristecken. Då ska samma sekvens som omges av repristecken spelas två gånger.

Hur låter Bongotrummor?

Hur du spelar bongotrummor Du spelar direkt med händerna (ibland bara fingertopparna) och ljud uppstår genom vibrationer som fortplantas genom den ihåliga trumman. När det gäller spelteknik utgår du förstås från vänster hand på vänster trumma och vice versa.

Hur spelar man cymbaler?

Den är ett mycket vanligt slagverksinstrument i moderna trumset. Genom att slå 1-å-2-å-3-å-4-å (åttondelar) med hi-Haten och sedan spela med bastrumman på 1:an och 3:an och virveltrumman på 2:an och 4:an så har man ett av trumspelandets grundackompanjemang – ofta det första man lär sig.

Hur låter cymbal?

Crashcymbalerna har ofta ett relativt tungt ljud och de används gärna i par med olika stämning för att antingen ge ett fylligare ljud när båda slås an samtidigt eller som markering när de anslås i följd (exempelvis den ena på sista takten i en fras och den andra på den första takten i nästa fras).

Hur uppstår ljud i en trumma?

Trumman tillhör gruppen slagverk och är ett av världens äldsta instrument. Trumman består av en cylinderform som har ett spänt membran i ena eller båda ändarna av cylindern. Ljudet uppstår när man slår på membranet med händerna, pinnar eller klubbor varmed cylindern fungerar som resonanslåda.

Kan man spela ackord på trummor?

Att använda noter för trummor är i första hand aktuellt under inlärningsprocessen och då berättar noterna i vilket tempo du ska spela samt på vilka trummor du ska slå. Vid sidan av noter finns också tabulatur – kallas ofta tabs – som är ett förenklat system med vilket du också ges information om hur du ska spela.

Vad är Trumkomp?

Fjärdedelsackompanjemang:Detta är det absolut vanligaste trumkompet, man räknar till 4 i varje takt. Grundkompet är: 1: Hihat, Baskagge, 2: Hihat (svagt), 3: Hihat, Virvel, 4: Hihat (svagt). Används i rock och hårdrock, även till viss del i pop.

Hur fungerar en trumma?

Hur man läser noter för trummor?

Trumnoter noteras – precis som vanliga noter – i ett notsystem på fem linjer. Som klav använder man en slagverksklav (kallas också trumklav). Slagverksklaven finns i två olika varianter: Det är ingen notationsmässig skillnad på de två olika varianterna, så båda kan användas.

Hur spelar man ackord?

Formeln för att räkna ut hur man tar pianoackord är: DUR = grundton + 4 + 3 MOLL = grundton + 3 + 4 Kom ihåg att även räkna de svarta tangenterna, men inte den du ”står” på! Ett A-ackord ser då ut så här: Grundton = A gå sedan 4 steg till höger (dur) till tonen C# och från den tonen ytterligare 3 steg till tonen E.

Share this post