Populära

Vad menas med traditionell forvaltning?

Vad menas med traditionell förvaltning?

Skandia Liv (traditionell förvaltning) innebär att våra kapitalförvaltare sköter förvaltningen åt dig. Vi placerar ditt kapital och tar ansvar för att dina pengar ska växa på bästa sätt. Du är garanterad ett visst belopp när det är dags för utbetalning – och har möjlighet till mer.

Vad menas med traditionell försäkring?

Traditionell försäkring är ett alternativ för dig som inte själv vill välja placering av ditt premiepensionskapital och som önskar mindre variationer i dina utbetalningar av premiepension. Väljer du traditionell försäkring säljs dina fonder och pengarna flyttas till en förvaltning som Pensionsmyndigheten ansvarar för.

Vad är räntan på Folksam traditionell försäkring?

En traditionell pensionsförsäkring betyder att vi på Folksam förvaltar ditt sparande. För varje inbetalning du gör får du ett garanterat utbetalningsbelopp….Aktuell avkastning.

Tjänstepensionsverksamhet Övrig livförsäkringsverksamhet
Totalavkastning 2021 13,0 % 10,8 %
Genomsnittlig totalavkastning (2017-2021) 7,1 % 5,6 %

Vad skiljer en fondförsäkring från en traditionellt förvaltad pensionsförsäkring?

Vill du välja placering för dina pengar själv, kan du välja mellan två placeringsformer, traditionell försäkring eller fondförsäkring. Den traditionella försäkringen innebär lägre risk och innehåller garantier. Fondförsäkring innebär högre risk och innehåller ingen garanti, men kan potentiellt ge större avkastning.

Vad är ett livbolag?

Den traditionella försäkringen hos ett livbolag, ofta kallat livsparande, innebär att du lägger dina pengar i samma påse som livbolagets övriga sparare.

Vilken fondförsäkring ska man välja?

När ska du välja fondförsäkring? I en fondförsäkring så är det du som väljer vilka fonder som pensionskapitalet ska vara placerat i. Du kan välja mellan de olika fonder som pensionsbolaget tillhandahåller för din fondförsäkring. Du väljer själv via dina fondval vilken risknivå du vill ha för ditt kapital.

Share this post