Populära

Hur kanns det att roka crack?

Hur känns det att röka crack?

Användaren känner vällust (eufori), blir energisk, pratsam och känner sig i hög psykisk form. Effekten kan även bli den motsatta: användaren blir beklämd, nervös och rädd. Fysiska symtom är ökad hjärtklappning och förhöjd andningsfrekvens, dessutom förhöjt blodtryck och förhöjd kroppstemperatur.

Hur ser crack ut?

Istället för att vara ett vitt pulver så är crack en fast och kristalliserad form av kokain. Crack röks vanligtvis i bitar som även kallas för stenar eller kristaller. Drogen är genomskinlig och kan variera i färg från beige till gul, ljusrosa eller vit och ser ut som små stenar, bitar eller kristaller.

Vad händer om man röker crack?

Crack är avsett att rökas. Genom att omvandla kokain till fribas genom att koka kokain med bikarbonat och vatten sänker man kokpunkten och gör det lättare att röka. Eftersom rökning ger ett snabbt upptag av drogen ger crack en starkare, intensivare känsla, som i gengäld varar under en kortare period än vanligt kokain.

Hur länge är man påverkad av crack?

Så påverkas din kropp av kokain Hungerkänslorna kan försvinna och blodtrycket stiga. Dessutom kan ditt hjärta börja slå fortare och andningen bli snabbare. Kokainruset varar cirka 30 minuter. Amfetaminruset kan däremot vara i flera timmar.

Finns crack i Sverige?

Mycket litet är känt om kokainanvändningens utbredning i Sverige. Ingen ordentlig studie är gjord. Enkätundersökningar som Mobilisering mot narkotika har genomfört tyder dock på att drogen har blivit populärare. Om crack etablerar sig på den svenska marknaden skulle det få allvarliga konsekvenser.

Hur snabbt blir man beroende av crack?

En person bygger vanligtvis snabbt upp en tolerans för drogen. Då måste de ta större mängder för att kunna uppleva samma rus. Om de slutar röka crack och börjar känna abstinenssymptom så är det ett tecken på att kroppen är beroende av drogen. För vissa är det möjligt att bli beroende av crack efter en enda dos.

Hur farligt är crack?

Långvarigt bruk av crack-kokain kan ge allvarliga skador på hjärta, lever och njurar. Användare har lättare för att dra på sig infektionssjukdomar. Fortsatt daglig användning orsakar förlust av sömn och aptitlöshet, vilket leder till undernäring. Att röka crack-kokain kan även orsaka aggressivitet och förföljelsemani.

Share this post