Populära

Varfor flera utombordare?

Varför flera utombordare?

Det är ett mode att ha flera stycken motorer på akterspegeln och återförsäljaren för båten slipper att binda kapital för inombordsmotorer om båten förses med utombordare. En annan viktig förklaring är att utombordarna frigör mycket utrymme inne i båten.

Vad finns det för fördel med utombordsmotor?

Fördelarna är bland annat större möjlighet att tilta upp motorn, i många fall mindre vibrationer och mindre oljud tack vare att motorn inte sitter inne i båten, i vissa fall bättre tyngdpunkt samt mer stuvutrymme. Ett stort minus är stöldrisk och sämre avgasrening – ingen utombordare har krav på sig att ha katalysator.

Har Sverige världens bästa ubåt?

HMS Gotland, HMS Halland och HMS Uppland. Dessa fartyg är än idag bland de bästa konventionella ubåtarna i världen vad gäller uthållighet, vapenverkan och smygförmåga. De svartmålade 60 meter långa ubåtarna är lätta att skilja från Södermanlandklassen.

Hur bra är Tohatsu?

Om TOHATSU Motorerna upparbetade snabbt ett renommé som särskilt kraftfulla och driftsäkra och även idag behåller Tohatsu sin mycket starka position på marknaden. Tohatsu levererar moderna, tystgående fyrtaktsmotorer med det allra senaste inom teknologi och miljöcertifiering.

Vilka båtmotorer har kamkedja?

Vad skiljer Suzuki´s utombordare från konkurrenterna? – Nästan alla Suzuki har underhållsfri kamkedja istället för kamrem . De större motorerna har även reduktionsväxel som gör att en Suzuki har lite lägre utväxling .

Hur många år håller en plastbåt?

Till skillnad mot trä är det i stort sett underhållsfritt, ruttnar inte och tål små törnar utan att skadas. Någon har räknat ut att livslängden för en plastbåt är minst 25 000 år. Det stämmer kanske, men långt innan dess har plastytan, oavsett hur noga man varit med polish och vax, förlorat sin fräschör.

Vilket märke på båtmotor?

Det finns en mängd olika märken som Volvo Penta, Yamaha, Brunswick (dvs Mercury, Mercruiser och CMD) och KGK (Suzuki). Dessa står tillsammans för mer än 90 procent av marknaden för inombordare och ungefär 70 procent av den svenska marknaden för utombordare.

Share this post