Trendig

Vad betyder ordet olaglig?

Vad betyder ordet olaglig?

Olaglig betyder ungefär detsamma som brottslig.

Finns det olagliga ord?

Den som genom ett uttalande eller annat meddelande som sprids uttrycker missaktning för en folkgrupp eller annan sådan grupp som anspelar sig bland annat på hudfärg, som i det här fallet, ska dömas för hets mot folkgrupp (16 kap.

Vad är en illegal?

inte tillåten, otillåten, regelstridig; olaglig. – Ordet illegal förekommer i felmeddelanden som ”This program has performed an illegal operation and will be shut down”.

Får man säga n ordet i Sverige?

I Sverige har vi en långtgående yttrandefrihet som följer av grundlagen. Att använda ”n-ordet” kan därför vara lagligt även om det i vissa fall kan upplevas som mycket kränkande för personer som hör det eller för personen/personerna som uttalandet riktas mot.

Vad betyder Illegat?

Ordet illegal är en synonym till lagstridig och olaglig och kan bland annat beskrivas som ”inte laglig, olaglig”. Ordet är motsatsen till legal.

Vad betyder ordet illegalt?

Vad är en ursäkt?

En ursäkt är ett skäl, ett försvar eller en förevändning, för något. Att ursäkta sig är att rättfärdiga: ”Jag kunde inte komma för jag var förkyld.” Att be om ursäkt är ordagrant att be någon acceptera rättfärdigandet.

Vad är kladda?

Ordet kladda är en synonym till kleta och klottra och kan bland annat beskrivas som ”skriver eller målar slarvigt, klottrar”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kladda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder ordet stävja?

Stävja betyder ungefär detsamma som hejda.

Vad betyder en gåva?

Gåva eller donation är något som en person, donator, överlåter till någon annans ägo utan att ta betalt eller kräva en ersättning. En gåva till kulturinstitutioner, till välgörenhet eller till annan ideell verksamhet kallas ofta för donation, särskilt om beloppet är större.

Share this post