Rekommendationer

Kan man aka till Iran utan visum?

Kan man åka till Iran utan visum?

Du behöver vara ute i god tid med visumansökan. Utlänningar som stannar längre tid i Iran än viseringens giltighetstid, måste betala ett fastställt belopp per dag för den tid de stannar i Iran efter att visumet gått ut. Iranska myndigheter kommer att hindra utlänningar att resa ut ur landet innan saken är utredd.

Måste man vaccinera sig för att resa till Iran?

För inresa i Iran krävs både vaccinationsbevis och negativt PCR-test. Enligt information utfärdad av iranska myndigheter den 6 april behöver passagerare över 12 år återigen uppvisa både negativt PCR-test och vaccinationsbevis (två doser) vid ankomst till Iran.

Hur mycket kostar ett visum till Iran?

För att se avgifterna i Rial klicka här. Avgift för ansökan om nationellt visum (D-visum): Vuxna och barn: 60 Euro, ska betalas i Rial.

Hur mycket kostar visum till Iran?

Besök längre än 90 dagar. Avgift för uppehållstillstånd för besök: Vuxna: 1 500 SEK, att betalas i Rial. Barn: 750 SEK, att betalas i Rial.

Måste man vaccinera sig för att åka till Iran?

Kan man resa till Iran med resedokument?

Ja, du behöver skicka in ditt pass i original. Kopia räcker inte. Visum för Iran stämplas in i ditt pass på en av passidorna. Visumet kan därför inte utfärdas utan ditt pass i original.

Vad krävs för att få visum till Iran?

För att kunna ansöka om ett entry visa behöver man följande:

  • Pass i original, som är giltigt i minst 6 månader (eller annan typ av resedokument)
  • Visumfoto.
  • En komplett ifylld ansökningsblankett.
  • Reseförsäkring: Bara reseförsäkring från försäkringsbolag (icke iranska) som har representant i Iran är godkänt.

Vilka länder kan man åka till med främlingspass?

Främlingspasset uppfyller EU:s krav på pass och går att resa med till alla länder. Till vissa länder kan du behöva ett visum. Kontakta det aktuella landets ambassad för att få mer information innan du reser.

Hur reser man med dubbelt medborgarskap?

Har du dubbelt medborgarskap rekommenderar vi att du tar reda på vad som gäller hos myndig- heterna i ditt andra medborgarskapsland. Spelar det någon roll vilket pass jag reser med? Om du reser med två pass kan gränspolis och tullmyndigheter genomföra extra kontroller.

Är det billigt i Iran?

Är Iran ett dyrt land? Priserna på basprodukter i Iran är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.92 gånger mindre för shopping i Iran än i Sverige. Använda kollektivtrafiken i Iran kommer till en kostnad av: 0.00 SEK (0.36 IRR) för en enkel biljett.

Vad får man inte göra i Iran?

Det är inte tillåtet att fotografera någonting på flygplatsen, ej heller militära anläggningar, demonstrationer eller polis. Homosexualitet är förbjudet och straffbart i Iran. Iranierna är otroligt gästvänliga, hjälpsamma och måna om oss turister.

Vad kostar ett visum till Iran?

Share this post