Frågor

Vad kostar Interrailkortet?

Vad kostar Interrailkortet?

I Interrailkortet ingår alltid en utresa och inresa till Sverige. Men som ett exempel, om du är ungdom (12-27 år) och vill ha ett Interrail med tio valfria resdagar inom en månad, i andra klass, kostar det 3 209 kronor.

Vilket interrailkort ska man välja?

Interrail Global Pass är bästa valet om du vill besöka två eller flera länder. Om du bara ska resa i ett land passar Interrail One Country Pass bäst. De flesta korten gäller i en hel månad, vilket är gott om tid för att tågluffa.

Vad ingår i interrailkort?

Interrailkort är en tågbiljett som gäller på nästan alla tåg i hela Europa. Med Interrailkort får du tillgång till 37 järnvägs- och färj-bolag i 33 länder. På de flesta tåg räcker det med Interrailkortet som giltig biljett, men på vissa sträckor krävs det en platsreservation.

Är det dyrt att tågluffa?

Budgeten påverkas bland annat av vilken typ av tågluff det är, vad för typ av boende du väljer och vilka länder du besöker. Att tågluffa i Europa kostar från 15-20.000kr och uppåt för 3 veckor per person. I Östeuropa är det billigare än i Västeuropa och tågluffar du på lågsäsong kommer du ännu billigare undan.

Hur mycket kostar det att tågluffa?

En bra utgångspunkt är att räkna med ca 10.000 – 15.000 kronor per person och månad. Detta belopp är inklusive Interrailkort. Ta även med i beräkningen att det är lite dyrare att resa runt i Västeuropa än i Östeuropa.

Vad menas med resdagar Interrail?

En resdag är en dag där du kan använda Interrailkortet som färdbiljett. Alla dagar är inte alltid resdagar, eftersom det är vanligt att man stannar en eller flera dagar längs vägen innan man reser vidare. Om du vill resa så mycket som möjligt så väljer du ett Interrailkort med många resdagar.

Hur planerar man en tågluff?

Dans tre tips för en lyckad tågresa

  1. Välj alternativa resmål. I juli och augusti vill de flesta vill åka till Barcelona, London, Paris och Gardasjön.
  2. Ta inte med så mycket grejer. En vuxen tågluffare behöver en ryggsäck på ungefär 7 kilo.
  3. Planera inte för mycket. Boka nattåg i god tid, för de tar slut snabbast.

Vad kostar det att åka tåg i Europa?

Hur funkar Tågluff?

Tågluffa gör du genom att resa med tåget, genom till exempel Europa, med kortare stopp i olika länder längs vägen. Du kan resa smidigt och sparsamt med ett interrailkort.

Kan man tågluffa 2021?

Nu kan du köpa Swedrailkortet inför nästa sommar 2021! Med Swedrailkortet reser du så mycket du vill på Inlandsbanans och Norrtågs linjer och kan tågluffa på 250 mil järnväg under 14 dagar. Kortet kostar 2995 kr och kan nyttjas mellan 14 juni och 29 augusti.

Share this post