Allmänning

Hur ar det i Rwanda idag?

Hur är det i Rwanda idag?

Rwanda var redan före folkmordet 1994 ett av världens minst utvecklade länder och de sociala förhållandena är fortfarande dåliga. Nästan 40 procent av befolkningen lever under fattigdomsgränsen. Sedan millennieskiftet har dock levnadsförhållandena gradvis blivit bättre för de flesta rwandier.

Kan man resa till Rwanda?

Allmänna säkerhetsläget Rwanda anses vara ett av Afrikas säkraste länder. Det är dock ett fattigt land och viss kriminalitet förekommer i Kigali och resten av landet. Småstölder, inbrott och ficktjuveri förekommer och har ökat de senaste åren.

Hur länge gäller svenskt pass?

Hur länge är ett pass/nationellt id-kort giltigt? Pass och nationellt id-kort är giltigt i fem år för personer över 12 år. Pass och nationellt id-kort för barn under 12 år är giltigt i tre år.

Har Rwanda gräns?

Rwanda, tidigare Ruanda, formellt Republiken Rwanda, är en stat i Centralafrika som gränsar till Burundi, Kongo-Kinshasa, Tanzania och Uganda.

Hur ser Rwanda ut efter folkmordet?

Efter folkmordet har Rwanda snabbt blivit ett helt nytt land. Ekonomin växer, korruptionen är låg och barndödligheten har halverats på tio år. Rwanda beundras både i Afrika och utanför för sin modernitet, säkerhet och utveckling.

Hur blev Burundi självständigt?

Burundi var en del av kolonin Tyska Östafrika under 1890–1919, men blev med Rwanda ett belgiskt mandatområde mellan 1919 och 1945. FN hade mandatet från 1945 till 1962. 1962 blev Burundi ett självständigt kungadöme (systerstaten Rwanda blev republik).

Hur kan Burundi utvecklas?

Burundis ekonomi domineras av jordbruket, i synnerhet export av kaffe. Det gör att inkomsterna påverkas kraftigt av väder och av efterfrågan i omvärlden. Det fattiga landet är i själva verket beroende av stöd från omvärlden för att få ekonomin att gå ihop.

Share this post